FANTOMSKI KLUB NOVINARA USK: ZASTRAŠUJUĆA ZAVJERA PROTIV NEOVISNIH MEDIJA U USK

Izvor i link članka
BISCE.BA
Autor/ica članka
VAHIDIN DURIĆ

U mutnim dubinama Unsko-sanskog kantona (USK) u Bosni i Hercegovini pojavio se fantomski klub novinara koji vreba iz sjene i uništava principe neovisnog novinarstva. Ova tajna skupina, u službi vladajuće političke alijanse u USK-u, pokrenula je vladavinu terora nad medijskim krajolikom, koristeći svoj utjecaj da manipulira i ušutka glasove koji se ne slažu. Njihova posljednja žrtva: nezavisni elektronski medij bisce.ba. Fantomski klub novinara USK tvrdi da predstavlja novinarski kolektiv, ali je njegovo postojanje obavijeno velom tajne. Alarmantno je da takva organizacija radi bez adrese sjedišta, broja telefona, web stranice, pa čak ni adrese e-pošte. Ova upadljiva odsutnost izaziva značajne sumnje u legitimitet i vjerodostojnost ovog nazovi udruženja.

Djelujući iza zatvorenih vrata, zaštićen tajnovitošću, fantomski klub novinara USK-a djeluje kao opaka sila, održavajući vlast vladajuće garniture. Njihov modus operandi uključuje infiltraciju i rušenje načela nepristranog izvještavanja i objektivnog novinarstva. Čineći to, oni drsko potkopavaju same temelje slobode mišljenja i govora u USK. Ne može se a da se ne postavi pitanje financijske potpore fantomskog Kluba novinara u USK. Bez ikakvih vidljivih sredstava potpore, postaje ključno ispitati njihovu financijsku transparentnost. Tko financira ovaj fantomski klub? Postoje li skriveni planovi u igri? Izostanak javnih objava izaziva ozbiljnu zabrinutost zbog mogućih sukoba interesa i manipulacije novinarskim integritetom.

Primarna misija fantomskog Kluba novinara USK je, čini se, blaćenje i klevetanje nezavisnog elektronskog medija bisce.ba. Ovaj medij, poznat po objektivnom izvještavanju, sada se našao na meti neutemeljenih napada koje dirigira fantomski Klub. Takvi zajednički napori da se potkopaju neovisni mediji pokreću pitanja o motivima kluba i interesima kojima služi. Očekivalo bi se da će se organizacija koja navodno zastupa novinare u USK pridržavati zakonskih zahtjeva i registrira se kao udruženje građana. Međutim, fantomski klub novinara USK-a ne postoji u registru udruženja građana Unsko-sanskog kantona. Taj izostanak iz službenih evidencija dodatno umanjuje njen kredibilitet i dovodi u pitanje njen legitimitet kao predstavničkog tijela.

U odvažnom činu istraživačkog novinarstva, vlasnik i urednik bisce.ba, nastojeći otkriti istinu iza tvrdnji iz Udruženje BH novinari koja je službeno emailom upozorila vlasnika i glavnog urednika medija bisce.ba da se prestane lažno predstavljati kao član BH udruženja novinara. Iz Udruženje BH novinari u telefonskom razgovorom potvrđuju istinitost informacije da je fantomski klub novinara USK-a informirao ovo udruženje, bez materijalnih dokaza, o lažnom predstavljanju bisce.ba članstvu. Ovo otkriće probija veo prijevare, razotkrivajući pokušaj kluba fantoma da ušutka neovisni glas.

U središtu ove jezive priče nalazi se nezavisni elektronski medij bisce.ba. Klub fantoma, ugrožen opredijeljenošću bisce.ba za neustrašivo izvještavanje, smišlja podlu strategiju diskreditacije i potkopavanja kredibiliteta vlasnika i medija. Vlasnik i urednik portala bisce.ba, lažno optužen za lažno predstavljanje pripadnosti Udruženju BH Novinar, postaje meta zlonamjerne kampanje fantomskog kluba. Fantomski klub novinara Unsko-sanskog kantona predstavlja prijeteću silu, usmjerenu na potiskivanje istine i manipulaciju javnim narativom u službi vladajuće alijanse. Nezavisni elektronski medij bisce.ba, naoružana hrabrošću i odlučnošću, razotkrio je njihova mračna djela, rasvjetlio njihovu izdaju i sačuva načela neovisnog novinarstva. Upravo kroz nepokolebljivu potragu za istinom bisce.ba če demontirati moć fantomskog kluba i vratiti transparentnost i odgovornost u medijsko okruženje USK-a.

Neka ovo bude upozorenje onima koji se usude potkopati svetu dužnost novinarstva – istina će pobijediti, a klub fantoma bit će razotkriven.

PROČITAJTE I OVO: SRAMOTNO! ZASTRAŠUJUĆI NEUSPJEH GLAVNE TAJNICE DA OČUVA NOVINARSKI INTEGRITET: GLAVNA TAJNICA JE ODLUČILA SAKRITI IDENTITET LAŽOVA I KLEVETNIKA IZ FANTOMSKOG KLUBA NOVINARA USK, UNATOČ NJIHOVOJ JASNOJ NAMJERI OBMANE I KLEVETE.

Back to top button
error: Upozorenje: Odabir sadržaja je onemogućen!!