DINO BEGANOVIĆ IDE U MONCU NA FINALE SEZONE FIA F3

Izvor i link članka
dinoracing.se
Autor/ica članka
BISCE.BA

Dino Beganović je spreman za idealan vrhunac svoje nove sezone FIA prvenstva Formule 3, jer ovaj vikend završava feeder serija Formule 1 kao podrška Velikoj nagradi Italije u Monzi.

Utrkujući se za talijansku momčad Prema i predstavljajući Ferrarijevu vozačku akademiju, Beganović – koji također provodi sezonu živeći u Maranellu – kreće u zaista poseban vikend na više načina.

“Bit će ovo vrlo nezaboravan vikend u Monzi, sumiranje sezone na domaćem terenu za tim, FDA i mnoge ljude s kojima radim,” kaže Dino Beganović. “Italija je doista moj drugi dom i naravno da želim završiti svoju prvu sezonu u Formuli 3 na visokom nivou. Idem u Monzu s velikim samopouzdanjem, znajući da možemo napraviti dobar posao.”

Beganović je doživio prethodni uspjeh u Monzi, postigavši i svoj prvi pole position u Formuli Regional European Championship i pobjedu na tom mjestu, i nadat će se da će to dopuniti dok se po prvi put bori na stazi u bržoj F3 mašineriji.

Beganović ulazi u završnicu sezone sa šestog mjesta.

“Sezona je tako brzo prošla; Malo je čudan osjećaj biti već ovdje u finalu,” zaključuje Dino Beganović. “Ipak, vrlo je uzbudljivo. Znamo da se sve može dogoditi u Monzi s tim dugim ravnima i svim slipstreamingom koji se događa. Bilo nam je dobro tamo u prošlosti, pa ću te uspomene ponijeti sa sobom za vikend, a mi ćemo gurati koliko god možemo!”

Popularno poznata kao “Hram brzine” zbog svojih dugih ravnih staza i ravnine, staza Monza smještena je u slikovitom parku na periferiji Milana. FIA F3 će izaći na stazu na trening u petak ujutro, a kvalifikacije će se održati kasnije istog dana.

Posljednje dvije utrke sezone održavaju se u subotu i nedjelju.

FIA prvenstvo Formule 3

Rd. 10 – Monza (ITA)

Petak 1. septembra

Trening: 09.40-10.25

Kvalifikacije: 15.05-15.35

Subota 2. septembra

1. utrka: 25.09.-10.05

Nedjelja 3. septembra

2. utrka: 08.15-09.00

POREDAK PRVENSTVA
FIA prvenstvo Formule 3
Nakon 9/10 kola (puni poredak)

1: G. Bortoleto (BRA),Trident, 144 bodova
2: P. Aron (EST), PREMA Racing, 106 bodova
3: J. Martí (ESP), Campos Racing, 105 bodova
4: Z. O’Sullivan (GBR), PREMA Racing, 101 bod
5: F. Colapinto (ARG), MP Motorsport, 100 bodova
6: D. Beganović (ŠVE), PREMA Racing, 94 boda

Također pročitajte
Close
Back to top button
error: Upozorenje: Odabir sadržaja je onemogućen!!