(PRILOG): SAMOPROIZVODENI KAOS U SDP-i BIHAĆ

"BISCE.BA" NE NANOSI ŠTETU SDP-U BIHAĆ VEĆ NJEGUJE PROSTOR U KOJEM SE ANALIZIRAJU NJIHOVE JAVNE OBJAVE I IZNOSI MIŠLJENJA

Izvor i link članka
BISCE.BA
Autor/ica članka
VAHIDIN DURIĆ

U krajoliku zatrpanom stranačkom galamom i autodestruktivnim ponašanjem, “bisce.ba” se ističe kao primjer slobodnih i nezavisnih medija. Naša platforma se usuđuje secirati i objavljivati mišljenja vezana za stavove i javne objave Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Bihać i njenih visokopozicioniranih članova na društvenim mrežama, tako nudimo tračak odgovornosti i transparentnosti u inače mutnoj političkoj sceni. Umjesto da bude izvor štete, “bisce.ba” služi kao vitalni pas čuvar, pozivajući na odgovornost Gradsku organizaciju Socijaldemokratske partije (SDP) u Bihaću i njene visokopozicionirane članove, koji su svojim nepromišljenim javnim objavama na društvenim mrežama nanose nesagledivu štetu vlastitoj stranci. Vrijeme je da ovi drugovi poslušaju ključni savjet: pročitajte ovaj članak tri puta prije nego što odbacite neprocjenjivu ulogu koju ima “bisce.ba”.

Zapanjujuća je šteta koju su svojim nesmotrenim javnim istupima na društvenim mrežama nanijeli SDP-i Bihać rukovodstvo Gradske organizacije i pojedini članovi. Postavlja pitanje: shvaćaju li ti pojedinci istinski duboke posljedice svojih postupaka ili su toliko obuzeti svojim ideološkim žarom da svojevoljno ignoriraju kolateralnu štetu koju uzrokuju vlastitoj stranci? Čini se da je rukovodstvo i pojedini članovi Gradske organizacije SDP-a Bihać zaboravili temeljne principe odgovornog političkog angažmana. Umjesto iznošenja dobro obrazloženih argumenata i uključivanja u produktivne rasprave, oni biraju put senzacionalizma, ličnih napada i podjela. Ovakav pristup ne samo da otuđuje ostale članove i simpatizere, već i potkopava samu bit SDP-ovih vrijednosti.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD PRILOGA

FACEBOOK PROFIL PREDSJEDNIKA SINDIKALISTA SDP BIHAĆ

Ironija leži u izboru “bisce.ba” kao medijske platforme koju optužuju da nanosi štetu SDP-u Bihaća, “bisce.ba” ostaje nepokolebljiv u svojoj predanosti neovisnom novinarstvu, pružajući platformu za različita mišljenja i perspektive. “bisce.ba” ne nanosi štetu SDP-u Bihać; njeguje prostor u kojem se analiziraju njihove javne objave i iznosi mišljenja. “bisce.ba” je svjetionik neovisnog novinarstva u USK u kojem su mnogi elektronski mediji pod utjecajem stranačkih agendi. Pojedinci iz Gradske organizacije SDP-a Bihać trebali bi da se dobro pogledaju u ogledalo prije nego što stisne dugme “objavi” na svojim objavama na društvenim mrežama. Njihova nepromišljenost i retorika razdora imaju dalekosežne posljedice koje nadilaze njihove osobne ambicije. U digitalnom dobu ništa uistinu ne nestaje, a njihove nepromišljene izjave proganjat će njih i njihovu stranku još godinama. Ponosni smo time što dajemo prostor za otvorenu analizu i objavu mišljenja vezanih za stavove rukovodstva Gradske organizacije SDP-a Bihać i njenih utjecajnih članova. Umjesto prijetnje, naš medij treba prihvatiti kao neophodnu provjeru stvarnosti za stranku koja je izgleda izgubila svoj put.

Visokopozicionirani članovi ove organizacije jednako su krivi. Njihovi lični napadi i zapaljiva retorika malo su doprinijeli promicanju SDP-ove agende. Umjesto toga, stranku su pretvorili u ruglo i njen kredibilitet srozali u paramparčad. U tom kontekstu „bisce.ba“ trebate gledati kao nužni korektiv. Naša medijska platformu na kojoj se ove pogrešne izjave mogu pomno ispitati, analizirati i, gdje je potrebno, kritizirati. Neovisni mediji igraju ključnu ulogu u pozivanju javnih osoba na odgovornost, osiguravanju transparentnosti i omogućavanju smislenog diskursa. “Bisce.ba” odlično podnosi ovu odgovornost pred online haosom SDP-a Bihać.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD PRILOGA

KOMENTARI PREDSJEDNIKA SINDIKALISTA SDP BIHAĆ

Drugovi i drugarice iz Gradske organizacije SDP-a Bihać, neophodno je da se osvrnete na svoje postupke i preispitate svoj pristup javnim istupima. Umjesto da odbacite “bisce.ba” kao prijetnju, gledajte na nas kao na priliku za rast i samousavršavanje. Čitajući ovaj članak tri puta, možda ćete početi shvaćati da štetu ne čini neovisni medij “bisce.ba”, već vaši vlastiti postupci i riječi. Krajnje je vrijeme da se odgovornom, konstruktivnom dijalogu da prioritet nad retorikom koja izaziva podjele i ličnim napadima. Tek tada se možete nadati da ćete ponovo izgraditi povjerenje svojih birača i spasiti ugled SDP-a Bihać.

Na koncu, “bisce.ba” je dokaz važnosti neovisnih medija u zdravoj demokratiji. Nudimo prostor za kritičku analizu i otvoreni diskurs, oslobođeni okova političkog utjecaja. “bisce.ba” nije neprijatelj. Umjesto toga, to je odraz onoga što bi odgovorno novinarstvo trebalo biti. Drugaricama i drugovima iz Gradske organizacije SDP-a Bihać, krajnje je vrijeme da svoje postove pročitaju tri puta prije objave, ne da bi zaštitili svoju stranku od kritika, već da bi bili u skladu s vrijednostima odgovornog rukovođenja i odgovornosti, koje treba biti kamen temeljac svake političke organizacije.

Back to top button
error: Upozorenje: Odabir sadržaja je onemogućen!!