fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

A-SDA-OVE MRAčNE SILE „MITA I KORUPCIJE“ UPLAšILE SE JEZGROVITOG DJELOVANJA DEMOKRATSKIH ORIJETIRANIH DRUšTVENO-POLITIčKIH INSTITUCIJA I SUBJEKATA BOSNE I HERCEGOVINE

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

“Postoje samo dvije vrste ljudi: pravednici koji se smatraju grešnima i grešnici koji se smatraju pravednima.” Blaise Pascal

Alea iacta est! Lider Bošnjaka i predsjednik najveće bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović na televiziji HAYAT kazao je:

A ima ideja da to i bude neki čovjek, kadar SDA iz Krajine koji bi se pozabavio problemom migranata. Krajišnik koji osjeća kako je to njima i da se fokusira na problem u Krajini koji stvaraju migranti.

Nekoliko sati kasnije naš portal bisce.ba prvi je u BiH ekskluzivno objavio imena trojice kandidata iz Unsko-sanskog kantona za ministra Ministarstva sigurnosti BiH a to su Senad Kljajić, Esad Bašagić i Ervin Bibanović. To je prvi put nakon 25 godina da je naš Kanton ozbiljni kandidat da dobije poziciju državnog Ministra, posljednji Ministar na državnom nivo bio je rahmetli Irfan dr. Ljubijankić. Dužnost ministra Ministarstva sigurnosti BiH je veoma odgovorna pozicija na nivou države koje je mjerodavno za:

– zaštitu međunarodnih granica, unutarnjih graničnih prijelaza i reguliranje prometa na graničnim prijelazima BiH;
– sprječavanje i otkrivanje počinitelja kaznenih djela terorizma, trgovine drogom,
– krivotvorenja domaće i strane valute i trgovine ljudima i drugih kaznenih djela sa međunarodnim ili međuentitetskim elementom;
– međunarodnu suradnju u svim oblastima iz nadležnosti ministarstva,
– za zaštitu osoba i objekata; prikupljanje i korištenje podataka od značaja za sigurnost BiH; organizaciju i usuglašavanje aktivnosti entitetskih ministarstava unutarnjih poslova i Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine u ostvarivanju sigurnosnih zadataka u interesu BiH,
– provođenje međunarodnih obveza i suradnju u provođenju civilne zaštite, koordiniranje djelovanja entitetskih službi civilne zaštite u BiH, i usklađivanje njihovih      planova za slučaj prirodne ili druge nesreće koje zahvataju teritorij BiH, i donošenje programa i planova zaštite i spašavanja,
– i provodi politiku useljavanja i azila BiH i uređuje procedure vezano za kretanje i boravak stranaca u BiH.

Nekoliko sati nakon izjave lidera Bošnjaka Bakira Izetbegovića da bi čovjek iz našega Kantona mogao preuzeti čelnu poziciju Ministarstva sigurnosti BiH, putem plaćeničkih medija koji se finansiraju javnim novcem iz Budžeta Unsko-sanskog kantona i gradskih budžeta, oglasio se Rifet Hozanović presuđeni kriminalac zbog pljačke novca humanitarne organizacije MERHAMET (PRESUDA ČITAJ OVDJE), sa riječima:

“Izetbegoviću treba poslušnik čiji bi zadatak bio samo da disciplinira politički neposlušne Krajišnike.”

U objavljenom tekstu po naslovom“LAHKO JE TUĐIM PENDREKOM KRAJIŠNIKE MLATITI”  izražen je veliki Hozanovićev strah od uspostave pravne države koji ga progonja noćima, kao što proganja i sve ostale visoke dužnosnike ultra-desničarske stranke A-SDA, a koji su neki već dulji vremenski period redovne “mušterije” Kantonalnog tužilaštva USK, SIPA-e i FUP zbog sumnji u upletenost krupnih krimalnih radnji. Ultra-desna stranka A-SDA od kako je na vlasti manipulacijom strahom u cazinskom nedemokratskom društvu potčinjavanja pojedinca, grupe, javnosti određenoj vrsti interesa, prije svega interesa potčinjenih ciljevima cazinskih vladajućih struktura. A-SDA ima veliku želju da manipulacijom straha ili strahovima, a preko poluga Kantonalne vlasti (Skupština USK, Vlada USK, Ministarstvo unutarnjih poslova i druge institucije) ostale građane Unsko-sanskog kantona potčini i da strah bude njihov svakodnevni pratilac, „giljotina i dvosjekli mač“. Ultra-desničarska i proiranska (POGLEDAJ VIDEO) A-SDA da bi preduhitrila i spriječila protivljenje i nasilno djelovanje pojedinaca i širih masa našeg Kantona, da bi građene USK držali u stanju poslušnosti, pokornosti, apatije, kantonalni i cazinski vlastodršci iz A-SDA osim metode „razvlačenja pameti“, pribjegavaju mjerama upotrebe straha – koje za A-SDA ima čin zavodljivosti i privlačnosti – sve u cilju ne bi li izvukli dobit i stanje ponašanja koje se poklapa sa njihovim očekivanjima.

U stvaranju klime straha u Cazinu A-SDA primjenjuje bezbrojne oblike psihičkog, institucionalnog ili administrativnog nasilja i to im uspijeva te ove oblike nasilja A-SDA nastoji primjenjivati u ostatku USK preko kantonalnih poluga vlasti koje su pod njenom kontrolom. A-SDA-ovo institucionalno i sistematsko provođenje straha najvjerniji su primjer sprege politike i kriminala u Krajiškom represivnom sistemu u kojem je prezentan nepotizam i korupcija a prezentan je utjecaj A-SDA-ve politike na nezavisnost rada sudova i tužilaštava u Krajini. Upravo je aktualna vlast našeg Kantona stvorila jezgro koje je stalna opasnost za slobodni razvoj Krajiškog društva, građana i demokratije. A-SDA-ove mračne sile „mita i korupcije“ uplašile se jezgrovitog djelovanja demokratskih orijetiranih društveno-političkih institucija i subjekata Bosne i Hercegovine – Ministarstvo sigurnosti BiH.

Strah je zavladao tzv. moćnicima iz A-SDA (Hozanovići, Ogreševići, Durići, Ružnići i drugi) zbog psihičkog, institucionalnog, administrativnog nasilja kako prema Cazinskom tako i ostalom Krajiškom stanovništvu. Strah je ušao u kosti zbog A-SDA-ove nefunkcionalne kantonalne vlasti koju prati nedostatak transparentnosti i odgovornosti, zbog sistematskih institucionalnih prevara i mogućih novih pojedinačnih i masovnih hapšenja zbog umiješanosti A-SDA-ove elite u nedozvoljenim radnjama i aktivnostima. Upravo A-SDA preko, a javnim novcem poreskih obveznika USK, plaćenih medija koji su plasirala tekst pod naslovom “LAHKO JE TUĐIM PENDREKOM KRAJIŠNIKE MLATITI” Hozanović: Izetbegoviću treba poslušnik čiji bi zadatak bio samo da disciplinira politički neposlušne Krajišnike, kojim A-SDA stvara klimu straha u Krajini i skreće pažnju od rasplamsavanje toka bezgraničnih rasprava za pitanja od životnih važnosti za Krajinu i njene građane, o općem napretku i ekonomskom razvoju Krajine, unapređenju Krajiškog zdravstvenog osiguranja, nauke, kulture, obrazovanja. Sijanjem straha A-SDA nastoji prikriti ekspanziju kriminala i korupcije nametnutih nam političkih kadrova iz A-SDA i njenih koalicionih partnera u kantonalnoj vlasti i javnim institucijama i poduzećima USK uz sveprisutni pad životnog standarda i opšteg nazatka Unsko-sanskog kantona.

A-SDA-ova sistematska proizvodnja strahova koja nema nikakve veze s osnovnim ljudskim strahovima, najveći je problem Cazina i ostatka Unsko-sanskog kantona. Strah ugroženih u A-SDA održava na okupu. Aktulna A-SDA-ova vlast u Cazinu i USK snagu vladavine crpi i održava na strahu građana i na premisi sazdanoj na samoj prirodi straha „održanja i očuvanju masa na okupu“ u kojem je inicijacija straha naspram A-SDA-ove neutoljive gladi i potrebe zadovoljenje važnosti i moći A-SDA-ovog Ega, kojem važnosti i moći nikada nije dovoljno.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / N.M.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 11/06/2020


Vrijeme objave članka: 15:34


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!