fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

AKO JE ALEN ZULIĆ BUDUĆNOST SDP-A ONDA NERMIN NIKŠIĆ SLOBODNO MOŽE U BIHAĆU “UGASITI MIJEŠALICU I SMOTATI KABLOVE”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Već i ptice na bihaćkim granama znaju da u je stanje u sadašnjem bihaćkom SDP-u haotično i komično. Izuzev ljudi čiji posao u ovisi o bihaćkom SDP-u i pokojeg penzionera koji živi u prošlosti teško je zamisliti inteligentnu osobu u Bihaću koja bi danas glasala za bihaćki SDP. SDP Bihaća je postao strankom koja ne ulijeva minimum povjerenja.

Sadašnji bihaćki SDP više ne privlači ljude lijevog svjetonazora, jer je SDP u Bihaću svojom politikom (Havić, Mirković, Mešić, Konjević…) izgubio sve što socijaldemokratiju čini socijaldemokratijom. Sol na ranu urendo im trljaju građani Bihaća tako što svakodnevno komentarišu fizički napad predsjednika SDP Bihaća Alena Zulića na potpredsjednika SDP Bihaća Admira Čavkića.

Ovakav SDP Bihaća više ne privlači Bišćanke i Bišćane koji žele pravednije društvo, jer su se mnogi bihaćki SDP-ovci pokazali bahatim i često gorim od SDA-a koja im je koristi kao “baba roga”. Bihaćki SDP više ne privlači Bišćanke i Bišćane koji se smatraju intelektualcima, jer nakon što se politika bihaćkog SDP-a svela na fizičko premlaćivanje neistomišljenika, svatko s IQ-om iznad 60 vidi da je to potpuna pizdarija i ne želi imati posla s nasilnicima i barbarima u SDP-u Bihaća. Intelektualni dio bihaćke ljevice se zato okreće drugim bihaćkim strankama i strančicama.

Trenutni SDP u Bihaću više ne privlači ni one koji žele bolje društvo, jer ovakvom bihaćkom SDP-u dati konce u ruke našeg grada bila bi historijska greška epskih razmjera. Na kraju bihaćki SDP više ne privlači ni same SDP-ovce.

Poslušnici koji su okupljeni oko Alena Zulića vrište kako je krivac dr.sci. Fatka Kulenović, ali svatko s malo soli u glavi zna da Fatka nije i ne može biti isključivi krivac. Havići, Mirkovići, Felići, Konjevići, Mešići, Hajderi i svi ostali koji svojim neradom hrane kaos u bihaćkom SDP-u – istovremeno kršeći sve odredbe samog SDP-a – nose svoj krimen. U takvim uvjetima rada bivša predsjednica Fatka Kulenović izvukla je maksimum za bihaćki SDP na lokalnim izborima 2016. i općim izborima 2018.godine.

Može li Alen Zulić biti budućnost ičega?

Tko je Alen Zulić? Prije izbora na mjesto predsjednika SDP-a Bihaća Zulić nije imao nikakvog političkog iskustva i djelovanja u bihaćkom SDP-u i u gradu Bihaću, vječiti je uhljeb u Kulturnom centru grada Bihaća i višegodišnji “glodar” gradskog budžeta. Na mjesto predsjednika SDP-a doveden je “voljom i željom” aktualnog predsjednika KO SDP USK Havić dr. Hajrudina i Željka Mirkovića koji je 14. maja 2020.godine s noge na nogu izbačen iz SDP-a zbog destruktivnog djelovanja i narušavanja međuljudskih odnosa u bihaćkom SDP-u.

Zulić je kao direktor, a o tome je pisao portal bisce.ba, glavni akter afere nestanka materijalno-tehničkih sredstva Kulturnog centra u Bihaću vrijednih nekoliko hiljada maraka (ČITAJ OVDJE) te narudžbi za izradu i plaćanje javnim novcem “sumnjivih” arhitektonskih projekata za Kulturni centar u vrijednosti nekoliko desetaka hiljada maraka. (ČITAJ OVDJE)

Prije četiri mjeseca bio je direktni učesnik i izvršitelj necivilizacijskog, nedemokratskog i nasilničkog performansa nad podpredsjednikom SDP Bihaća Admirom Čavkićem. Alen Zulić je brutalnim fizičkim napadom na Admira Čavkića ugušio svaku mogućnost da se nešto novo pojavi na bihaćkom političkom tržištu s lijeve strane, da se reformira ta strana bihaćke političke scene. Alenu Zuliću i njegovim političkim mentorima u interesu je da u bihaćkom SDP-u ostane haotično i komično stanje.

I danas pojedinci u bihaćkom SDP-u izvlače takvu osobu, prezentiraju je kao novu nadu, budućnost, osobu koja će udahnuti nov život usnulom bihaćkom SDP-u. Ali Alen Zulić to nije. Jer ako je Alen Zulić budućnost SDP-a onda Nermin Nikšić slobodno može u Bihaću “ugasiti miješalicu i smotati kablove”.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 08/06/2020


Vrijeme objave članka: 20:29


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!