fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

AKO JE VLAST NEVOLJA, POHLEPA JE ČINI SNOŠLJIVIJOM

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Isključivi krivac za poraz SDA u Ključu je Ahmet Egrlić. Umjesto prihvatanja odgovornosti, za neslavni izborni rezultat, Ahmet Egrlić se i dalje bavi vlastitom karijerom, računajući da narod sporo pamti a brzo zaboravlja. Međutim, Ahmet Egrlić je zaboravio da narod više nije naivan. Narod zna. 

Na lokalnim izborima 2012. godine SDA Ključa je osvojila 2.779  ili 40,33 % glasova, odnosno 10 vijećnika, a SDP 2.415 ili 35,05, odnosno 9 mandata. Kandidat SDP-a Zukanović Nedžad je osvojivši 3.790 ili 53,28 % glasova, potukao kandidata SDA, Ahmeta Egrlića, koji je osvojio 2.896 ili 40,71 % glasova. Međutim, navedeni poraz nije Ahmetu Egrliću bio prepreka da se onda dobro pozicionira u organima krajiške SDA i zakonodavne vlasti Kantona.

U toku izborne kampanje 2016. godine Ahmet Egrlić se umjesto izbora uglavnom bavio svojom karijerom ekonomskog eksperta. u okviru Vanjskotrgovinske komore BiH. Tako je on kao potpredsjednik Vanjskotregovinske komore BiH, početkom septembra prisustvovao sastanku pridruženih i korespondentnih članica koji je održan u predstavništvu Unije privrednih komora Republike Turske (TOBB) u Briselu. Na sastanku je izvršena predselekcija nominovanih članova na kojoj je Egrlić, osvojio najviše glasova za člana Borda direktora Eurokomore. U svom obraćanju,  Egrlić kao veliki ekonomski ekspert iznio je pozitivne trendove u BiH, prvenstveno ukazujući na povećanje izvoza u pojedinim indusrijskim granama koji ujedno predstavljaju izuzetne potencijale.Takođe je ukazao na sve pogodnosti ulaganja u BiH.

U jeku izborne kampanje, sredinom septembra Ahmet Egrlić je učestvovao na sastanku predsjednika privrednih komora CEI-ja koji je održan u Beču. Nakon sastanka organizirani su susreti predsjednika komora sa oko dvadeset austrijskih privrednika koji imaju poslovnu saradnju sa ostalim zemljama članicama CEI-ja. Kao veliki ekonomski stručnjak Ahmet Egrlić je iskoristio ovu priliku da većem broju njih predstavi ekonomski ambijent u našoj zemlji, prognoze daljeg razvoja, kao i mogućnosti koje se nude kroz nove investicije, a govorio je i o aktuelnim projektima.

I dok se Ahmet Egrlić skitao po bijelom svijetu, SDA Ključa je pretrpjela katastrofalan poraz. U borbi za općinsko vijeće osvojila je 1784 ili 28,3 % glasova, odnosno 7 vijećnika. Lahko je utvrditi prostom matematikom, da je to u odnosu na lokalne izbore 2012. godine manje za skoro 1000 glasova (3 vijećnička mjesta), odnosno da po broju osvojenih vijećničkih mjesta SDA Ključa nije više najjača stranka. U borbi za načelničku poziciju, kandidat SDP-a Nedžad Zukanović je osvojivši 3.754 ili 57,75 % glasova, do nogu potukao Jasmina Musića, kandidata Ahmeta Egrlića, koji je osvojio 1.929 ili 29,68 % glasova.

Nakon što je dva puta zaredom izgubio na lokalnim izborima, Ahmet Egrlić, umjesto da podnese ostavku, kao što je to uradio njegov kolega u Bihaća, uporno šuti, povodeći se za devizom glavnog lika iz Andrićeve „Proklete Avlije“ da je u šutnji sigurnost. Ali narod zna.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 11/11/2016


Vrijeme objave članka: 00:00


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!