fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

AKTUALNI MENADžMENT KANTONALNE BOLNICE DR. IRFAN LJUBIJANKIć PREVARIO I IZNEVJERIO DONATORA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Odjel dječije hirurgije Kantonalne bolnice ”Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću koji je uništen u požaru 2013. godine, u potpunosti je obnovljen zahvaljujući donaciji koju je obezbjedila Islamska razvojna banka.

Saradnjom Islamske razvojne banke, BBI banke, BBI Reale Estatea i Rijaseta islamske zajednice obnovljen je Odjel dječije hirurgije Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću, koji je prije šest godina uništen u požaru. Islamska razvojna banka za projekt obnove osigurala je 100.000 američkih dolara (160.000 KM).

Donatori, prije rekonstrukcije Odjela dječje kirurgije tražili su prostorije od Kantonalne bolnice Bihać koje će biti isključivo namjenjene za Dječju kirurgiju. Donatori su objezbjedili novčana sredstava, izvođača radova te u skladu sa najvišim evropskim strandardima obnovili i opremili odjel Dječje kirurgije.

BBI banka je finansijska institucija koja u svojim strateškim planovima ima brigu za društvo u kojem posluje. Kroz različite projekte nastojimo oplemeniti okruženje u kojem radimo. Kao banka koja posluje u skladu sa etičkim principima, transparentno i u partnerskom odnosu sa našim klijentima, mi smo partneri i u zajednicama u kojima djelujemo. Raduje me da smo uspjeli pomoći da ovaj odjel za djecu, jednu od najosjetljivijih kategorija stanovništva, bude obnovljen kako bi im omogućili bolje uslove za liječenje.- kazao je Direktor BBI banke Amer Bukvić pri otvorenju Odjela dječje kirurgije.

No, aktualni menadžment Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubijankić na čelu sa Hajrudinom dr. Havićem (SDP), Odjel dječje kirurgije ustupio je Odjelu za plastične kirurgije dok je najosjetljivija populacija, djeca, izmještena u prostorije koje nisu prikladne za kvalitetno liječenje djece. Izmještanjem Odjela dječje kirurgije, menadžment Kantonalne bolnice pokazao je koliko poštuje POVELJU O PRAVIMA DJETETA U BOLNICI – Povelja „Evropskog udruženja za djecu u bolnici“ ( EACH – European Association for Children in Hospital ).

Menadžment Kantonalne bolnice i Hajrudin dr. Havić pokazali su kolika im je nakana da se smanji fizički i emocionalni stres i bol koja djeca doživljavaju i da se osigura efikasno savremeno kontroliranje boli da bi se izbjegla ili smanjila bol prouzročena medicinskim tretmanom, bilo tokom pretraga, zahvata ili prije- ili postoperativno. Oduzimanjem Odjela dječje kirurgije Hajrudin dr. Havić oduzeo je djeci dostojanstvo, mišljenje, potrebu i individualnost, te ugrozio kontinuitet u provođenju liječenja djece u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić.

Ova sramna i bešćutna odluka aktualnog menadžmenta Kantonalne bolnice dr. Irfan Ljubjankić Bihać nije samo velika prevara donatora obnove Odjela dječje kirurgije nego je i bačena ljaga na ugled zdravstvene institucije koja nosi ime najvećeg sina Krajine.

 

 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 02/11/2019


Vrijeme objave članka: 10:58


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!