fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

BIHAć MORA BITI BITI PRVI TAX FREE GRAD U BOSNI I HERCEGOVINI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Spas grada Bihaća leži u privlačenju novih investitora, a da bi privukli nove investitore gradski oci moraju moraju novim ulagačima, koji žele uložiti novac osloboditi ih plaćanja poreza, komunalnih naknada i ostalih nameta. Naravno, u početku gradska blagajna će zbog toga biti u minusu, ali gradska vlasta treba da bude svjesna da će doći do novih zapošljavanja.

Trenutni visoki porezi i nameti, nesigurna politička situacija, nestabilna vlast, stalno spominjanje uvođenje nekih poreza sve su to problemi koji utječu na poslovnu klimu, no gradske vlasti u Bihaću moraju donijeti odluku ukidanja plaćanja poreza, komunalnih naknada i ostalih nameta u njenoj nadležnosti i tako pomoći novim donosiocima kapitala u Grad koji planiraju novu investiciju.

Novi investitori u prve tri godine da budu oslobođeni plaćanja svih dadžbina i naknada ukoliko zaposli više od 10 ljudi, a da investiraju isključivo u PROIZVODNJU nove vrijednosti. Grad Bihać treba da im ustupi gradsko zemljište i da u prvih pet godina ne moraju plaćati zemlju, a kasnije ako žele kupiti zemlju da je mogu kupiti, ako ne žele, pružiti im mogućnost da 99 godina imaju pravo novih građenja proizvodnih pogona na zemlji u vlasništvu Grada.

Grad Bihać treba da bude prvi tax free grad u Bosni i Hercegovini, a gradska vlast treba da očekuju da će u prvoj godini biti na gubitku u proračunu, no to će im se u nadolezećim godinama višestruko isplatiti i da će doći podizanja nivoa zaposlenosti.

Ovakva eventulana odluka gradske vlasti u Bihaću novim investitorima bi u startu uštedjela oko 500.000 KM, a gradska vlast bi ubirala prihod od poreza na dohodak, od poreza na porast potrošnje, a na kraju zaustavila bi iseljavanje mladih iz Grada.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 13/12/2017


Vrijeme objave članka: 19:52


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!