fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

BORCI 5. KORPUSA A RBIH SU ODBRANILI KRAJINU, A DANAS SU PROSJACI: BEŠĆUTNOST, BEZOSJEĆAJNOST I BEZOBRAZLUK PIJANIH MILIONERA U SKUPŠTINI

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Biti zastupnik u Skupštini USK vjerujemo nije nimalo “lagan” posao. Oni moraju odraditi čak jednu sjednicu mjesečno da bi za nju primili paušal, a neki se vjerojatno niti taj dan ne bi pojavili. Svakog mjeseca zastupnici u Skupštini USK mahnito isisavaju preko 100.000 KM poreznih obveznika na ime mjesečnih primanja u vidu paušala po raznim osnovama.

Sve ovu su im omogućili heroji 5. korpusa Armije Republike BiH koji su u pocijepanoj obući i uniformi od šatorskih krila stali u odbranu i odbranili Krajinu od srbo-četničkog agresora. Preko 3000 krajiških sinova izgubilo je ono najvrednije – život i danas im još trunu kosti po krajiškim mezarlucima – grobljima. Kako su im se zahvalili umišljeni politički magovi, bešćutnici i bestidnici u udobnim skupštinskim foteljema ? Nikako. U skupštinskim foteljama sjede zastupnici koji su do jučer sa svojim saborcima branili i odbranili Krajinu od četničkih hordi sa kamama u ustima. Na žalost ti zastupnici su se poistovjetili sa bestidnicima i bešćutnicima koji nisu ni kap znoja potrošli u odbrani naše Krajine. U udobnim zastupničkim kožnim foteljama sjede oni koji u životu nikada nisu osjetili kako je to kad ti roknu granatu, nisu čuli njen zlokobni žvižduk iznad svojih glava. Dok su borci 5. korpusa Armije R BiH i među njima žena heroina Jasminka Baković jurišali na mnogobrojnijeg i jačeg četničkog neprijatelja, na žalost danas imamo zastupnike i zastupnice u Skupštini USK koji su pakao i stradanje Krajišnika gledali na televiziji iz toplih i udobnih njemačkih, zagrebačkih i drugih soba. Kada je utihnula grmljavina topova s krajiških brda vratitli su se u Krajinu, uhljebili se u državne firme i ušli u politiku.

Takvi i drugi zastupnici, opskurne inteligencije, u Skupštini USK mjesečno primaju preko 2300 KM (za 4 godine preko 110.000 KM) plus redovna uhljebnička primanja u javnim institucijama (gradske i općinske admnistracije, fakulteti, razni zavodi, upravni i nadzorni odbori, odbori vjerskih zajednica itd.) a koja iznose preko 3000 KM. Njihova djeca su školuju u inostranstvu, imaju top mobitele, luksuzna auta i druge IN stvarčice, a sve to krvavim radom plaćaju krajišnici poreski obvezvnici iz realnog sektora. S druge strane mnoga djeca heroja 5. korpusa A RBiH svaki dan postavljaju pitanje svojem ocu kad će im kupiti nove cipele jer koje imaju puštaju vodu, zašto ne mogu ići na ekskurziju sa svojim vršnjacima, kada će im kupiti računar a da ne govorimo o tome da li će ikad vidjeti Jadransko more ili posjetiti Tursku ili Španiju. Besramnici u Skupštini USK ne vide i ne čuju glas žene – borca 5. Korpusa Armije R BiH koja prosi za liječenje ratnih rana pred skupštinskim vratima pohlepnika i bezličnika. Glodari budžeta iz Skupštine USK okupiranu su mislima da li će im na vrijeme biti uplaćeni paušali, gdje će ići na zimovanje i slaviti doček nove godine. Jasminka Baković je za njih ništa i vjerujemo da će tražiti od nadležnih organa da je uklone jer im kvari idilični ambijent u Skupštini, dekoncentriše ih Jasminka u njihovom neradu i javašluku.

Nije heroina Jasminka Baković izolirani socijalni slučaj među demobilisanim borcima 5. Korpusa ARBiH, kamo sreće da jeste, u Krajini danas imamo na stotine Jasminki Baković. Sigurni smo da bi bestidnici i bešćutnici u Skupštinskim klupama bili najsretniji kad bi u jednom danu umrla Jasminka Baković i umrli svi borci iz 5. Korpusa A R BiH. 

Odavno je umro glas razuma tzv. boračkih udruženja kojih u Krajini ima na svakom ćošku, nažalost i oni ne vide i ne čuju glas Jasminke Baković i njenih saboraca. Tzv. boračka udruženja su nijema kod usta i slijepa kod očiju jer decenijama glođu budžet kantona, gradova i općina.

Došlo je vrijeme da se heroji 5. korpusa A R BiH trgnu i kažu DOSTA JE, majku vam Božju. Da izađu iz svojih trošnih i ruševnih domova, posjete ulicu Alije Đerzeleza u Bihać, ulicu u kojoj obitavaju glodari budžeta i bestidnici u Skupštinskim klupama. Znajte borci 5. Korpusa ARBiH lopta je na vašoj strani, skupštinski bestidnici opalili su vam šamar. No, samo je veliko pitanje: Da li u vama ima još one hrabrosti s kojom ste branili i odbranili Krajinu od četničkih hordi krvavih očiju sa kamama u ustima ili ćete ostati u svojim ruševnim domovima i gledati vašu djeca u pocijepanoj odjeći i obući, koja su više gladna nego sita, a od stida ih ne možete pogledati u oči jer im ne znate dati odgovor na pitanje: Oče, zašto i zbog čega si se ti borio u ratu ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 28/11/2019


Vrijeme objave članka: 14:14


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!