fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

ČLANOVI BIHAĆKOG SDP-A I JAVNOST GRADA BIHAĆA JOŠ NISU DOBILI ODGOVOR NA PITANJE: DA LI JE SDP BIHAĆA NAKON 7.SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA DIO KOALICIJE POMAK – SDA – SBB ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Ranije gostujući na Federalnoj televiziji predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić kazao je:

Nije nikad ni bilo dileme hoćemo li ući u koaliciju sa SDA – dakle, nećemo. Rekli smo vrlo jasno i precizno. SDP pojedinačno, kao politička partija, sami sa rezultatom koji smo ostvarili sigurno nećemo učestvovati u vlasti na bilo kojem nivou, samo sa SDA ili samo sa HDZ-om.

Dan prije sjednice Gradskog vijeća Bihaća povjereništvo SDP Bihaća objavilo je saopćenje za javnost u kojem su istaknuli da je evidentna činjenica da postoji sveopće nezadovoljstvo predloženim budžetom, što je većina predsjednika mjesnih zajednica u Gradu Bihaću ovu činjenicu potvrdila, kritikujući nacrt Budžeta Grada Bihaća. U saopćennju SDP-a Bihaća istaknuto je da po svemu sudeći mjesne zajednice osim onih “privilegovanih” ove godine ostaće uskraćene za infrastukturne projekte i dalji razvoj . Neprihvatljiva je činjenica da je budžet Grada Bihaća kreiran baš po ličnim željama pojedinih gradskih vijećnika koji već godinama po principu ucjena učestvuju u usvajanju budžeta, ističući “svoje” mjesne zajednice, a na štetu drugih mjesnih zajednica koje nisu “njihove”.

Iz saopćenje za javnost bilo je vidljivo da SDP Bihaća pa i vijećnici u Gradskom vijeću neće podržati Budžet grada 2021.godine jer budžet Grada Bihaća za 2021. godinu nije u realnim budžetskim okvirima, postavlja se pitanje da li će Koalicija POMAK-SDA postići konsenzus i obezbjediti dovoljan broj ruku unutar svojih klubova vijećnika.

Na 7. sjednici Gradskog vijeća grada Bihaća održanoj 31.marta 2021.godine vijećnici su raspravljali o Prijedlogu Budžeta grada Bihaća za 2021.godinu i Prijedlogu Odluke o izvršavanju Budžeta grada Bihaća za 2021.godinu. Nakon završene rasprave budžet je usvojen sa 20 glasova ZA, pored koalicijskih partnera POMAK-a, SDA, SBB-a budžet su podržala i tri vijećnika SDP-a Alen Zulić, Rusmira Konjević i Emir Mujadžić. Tako je ovo troje SDP-ovih vijećnika i službeno potvrdilo da je SDP Bihaća dio koalicije POMAK-SDA-SBB u Gradskom vijeću grada Bihaća.

Nakon održane 7. Sjednice Gradskog vijeća Bihaća povjereništvo SDP Bihaća do danas se nije javno oglasilo i upoznalo, prvenstveno svoje članove, javnost grada Bihaća iz kojih razloga su vijećnici Zulić, Konjević i Mujadžić dali podršku i ušli u koaliciju POMAK – SDA – SBB, te da li je SDP Bihaća zvanično dio aktualne koalicije u Gradskom vijeću.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 14/04/2021


Vrijeme objave članka: 15:15


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!