fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

DA LI POLICIJSKI KOMESAR USK MUJO KORIČIĆ UŽIVA ZAŠTITA OD PRAVOSUDNIH MAFIJAŠA (KO?) U TUŽILAŠTVU USK ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona u slučaju aktualnog policijskog komesara i generalnog inspektora Ministarstva unutarnjih poslova USK Muje Koričiće otvoreno je iskazalo da ne želi da sarađuje na očiglednim dokazima i to govori koliko je Tužilaštvo USK trulo.

Policijski komesar USK Mujo Koričić samo je jedan u nizu školskih primjera o pravosudnoj mafiji u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, a mnogi javno govore o tome o toj pravosudnoj mafiji se više glasnije govori. Ali se, na žalost, ništa ne dešava.

Od završetka rata u Bosni i Hercegovini mafija u Unsko-sanskom kantonu ima sve poluge vlasti, počevši od zakonodavne vlasti koja donosi zakone ili ne donosi po diktatu sivih centara moći, preko izvršne vlasti od načelnika – gradonačelnika pa do Premijera Vlade USK koji u službi su nekolicine moćnih i nedodirljivih porodica. Na koncu mafija u USK kontroliše sudsku vlast konkretno tužioce koje mafija bira po kriterijima poslušnosti i spremnosti na saradnju.

Zato je Unsko-sanski kanton nesrećna i porobljena društvena zajednica. Siromašni smo, a ne bi smo bili kad nas svakodnevno bez straha od sankcija kradu i pljačkaju kako stignu, beskrupulozno, ne trudeći se čak ni da zataškaju dokaze svoje bezočne krađe. Uplašeni smo, ćutimo i trpimo, vidimo šta se dešava i ispiraju nam mozgove mediji koji su odavno samo propagandne mašine u službi aktualnog režima u USK.

Mafija u Unsko-sanskom kantonu uspjela se osigurati od krivičnog gonjenja, kupila je što je mogla kupiti u Tužilaštvu Unsko-sankog kantona (kupovina stanova, auta, zemljišta, putovanja u elitne turističke destanicije …) i ne samo to mafija u Unsko-sanskom kantonu je opremila i osnažila parapolicijske strukture koje bi ih branile za zlu ne trebalo.

Konkretno pravosudna mafija u Tužilaštvu USK je zataškala i obustavila sve istrage koje su u vezi sa penzionisanjem aktualnog policijskog komesara i generalnog inspektora MUP-a USK Muje Koričića. Iz kojih razloga bi neko iz Tužilaštva USK (ko?) ustrajano stao u zaštitu policijskog komesara Koričića USK a koji bi mogao “razvalati usta” protiv počinioca organizovanog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala (glavnog ili zamjenika) tužioca u Tužilaštvu USK koji su svakako već odavno legli „na rudu“ tajkunima iz USK. Krug je zatvoren i ništa nije prepušteno slučaju. Pravdi pogotovo ne!

Da li je Ericu Larsonu konačno dozlogrdilo da gleda ovaj bezobrazluk u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona?

Odgovore ćemo dobiti, nadamo se, u narednim danima.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 05/06/2021


Vrijeme objave članka: 14:26


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!