fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

DA LI SE MUĆA IKADA SUPROSTAVIO ŠEJHU MIRSADU TOPČAGIĆU?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

ASDA je promovirala šejha Mirsada Topčagića u neformalnog šefa premijeru Mući. Nakon njegovog hapšenja, ne čudimo se na šutnji u ASDA, ali se čudimo opoziciji.

Medjutim, nas danas ne zanima šejh Mirsad Topčagić, pa ni opozicija, nas danas zanimaju oni koji su okruživali ovoga ASDA operativca. Da li je ikada Muća kazao, dakako javno, šta ovaj kriminalac radi. Nije valjda da nitko u vladi nije mogao naslutiti čime se sve šejh služio? Nije valjda da su svi ministri izmedju Krajine, časti i poštenja birali šejha?

Dakako i mnogi su mediji kumovali ovakvom stanju, t.j, krajiškoj neizmjernoj budućnosti. Pretvorivši se u informativne ogranke Mućine vlade oni su zaboravili da je novinarstvo pisanje o onome što je zabranjeno. Ovakva praksa je nastala kao posljedica metodologije rada koju je promovirala Mućina vlada, koja je pored ostalog utemeljena i na apsolutnoj kontroli navedenih medija. Ovi mediji se kontrolišu direktno iz Mućinog kabineta, te oni radosno prenose, bez ikakve distance, sve što Muća izjavi, baš kao i bulumenta njegove političke, intelektualne i medijske posluge.

Teško je povjerovati da uz Topčagića Mući nije bilo ništa čudno? A obećao je da će korupciju svesti na najmanju moguću mjeru. Koje korupcije, operacija „Pero“ nije policijski predmet MUP-a, već se isključivo radi o predmetu SIPE. Toliko o borbi protiv korupcije.

Da li se Muća ikada suprostavio Topčagiću dok mu je ovaj bio nadredjeni savjetnik? Da li je odbio potpisati i jedan akt koji je od njega tražio da ga potpiše? Da li su Mućini ministri (osim „hrabrog“ Damira Omerdića) odbili uraditi ono što je od njih tražio Mućin nadredjeni savjetnik?

Za krajišku sudbinu nije kriv samo šejh Mirsad Topčagić. Uz kupljene medije, krivac je svaki od onih koji su sjedili sa Topčagićem u vladi, i onaj kome je odgovaralo da vladu vodi Mućin savjetnik šejh Topčagić. Gori od šejha Topčagića bili su oni koji su ga slušali. Koji su znali šta radi, ali je njima odgovaralo da ih vodi šejh, jer su podkapacitirani političari. Gori od Topčagića bili su i oni koji su vidjeli šta šejh radi, ali su mudro ćutali.

Ljudi koji nisu bili u vladi nisu mogli znati sve šta šejh Topčagić radi, ali Muća, kao njegov prvi podredjeni je znao šta šejh radi. Zar ne bi bilo logično da svojim odlaskom Muća pomogne da se korupcija svede na najmanju moguću mjeru. Ali neće on to učiniti, jer zna, dok je na vlasti da mu se neće ništa dogoditi.

Treba li se Krajina radikalno obračunati sa kriminalom i korupcijom? Bez toga nema nikome sreće. Ali, ne može tu bitku voditi, a pogotovo je ne može dobiti Muća, koga je do juče šejh svako jutro postrojavao. Zato pitamo Muću: da li si ikada kazao Topčagiću, šefe, šejhu, ovo što radiš nije u redu, to je štetno za Krajinu, to će te skupo koštati, od toga ASDA neće profitirati, ili si šutke izvršavao ono što je šejh naredjivao. Jasno, kada netko nije iskren prema svom nadredjenom, logično je da bude licemjeran prema Krajini.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / N.M.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 05/08/2020


Vrijeme objave članka: 09:20


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!