fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

DENIS BEĆIROVIĆ (SDP): JAVNO IZVINJENJE VJERSKIM ZAJEDNICAMA U BOSNI I HERCEGOVINI – PO IZRIčITOJ NAREDBI NERMINA NIKšIćA, IZJAVA NIJE OBJAVLJENA NA SLUžBENOJ WEB STRANICI SDP-A.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Nakon uvrijedljive i klevetničke izjave Vojina  Mijatovića, člana Predsjedništva SDP BiH u kojoj je Islamsku vjersku zajednicu nazvao “ogranskom fašističkih organizacija”, putem društvene mreže oglasio se Denis Bećirović (SDP). Nermin Nikšić nije dozvolio da se javno izvinjenje Denise Bećirovića objavi na službenoj stranci SDP BiH. Izjavu prenosimo u cjelosti i bez intervencije na tekstu.

Nakon neutemeljenih i nedopustivih uvreda na račun vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini koristim i ovu priliku da javno kažem da stavovi jednog pojedinca nisu i neće nikada biti stavovi članova SDP-a BiH. Takvi stavovi nemaju nikakve veze sa socijaldemokratijom i u potpunoj su suprotnosti sa Programom SDP BiH. SDP BiH je i vjerski pluralna partija i zalaže se da sfera vjerovanja, vjerskih poslova i međureligijskih odnosa bude utemeljena na slobodi, toleranciji, solidarnosti i jednakopravnosti. Svi građani države Bosne i Hercegovine moraju imati zagarantiranu slobodu vjeroispovijesti na cijeloj teritoriji naše države.

Istinski vjernici i duhovnici ne mogu i ne smiju biti nosioci mržnje i razdora. Kad god je religija bila na istinskom putu, kada je bila vjerna sebi i svom poslanju, kada je humano usmjeravana, ona se suprotstavljala zlu i gradila je mostove među ljudima i narodima.

Učenje svih monoteističkih religija u Bosni i Hercegovini upućuje čovjeka na put humanosti, na Božji put ljudske odgovornosti. Sve religijske objave upućuju na samilost, merhamet, na mir i toleranciju. Ne smijemo zaboraviti da iako smo različiti Bog je jedan. Zato vas uvjeravam da je ogromna većina ljudi u SDP-u BiH opredjeljena da gradi tolerantne, iskrene i ljudske odnose među svim ljudima dobre volje i poštenih namjera. Ko ne poštuje druge taj ne donosi sreću ni svojima.

Na kraju, želim da vjerujem da ovi stavovi, kao i moji prethodni stavovi o državi Bosni i Hercegovini, nisu samo moji privatni stavovi kako to tvrde neki pojedinci.

S poštovanjem,

Prof. dr. Denis Bećirović

 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 08/12/2019


Vrijeme objave članka: 20:37


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!