fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

DF-OVI SLJEDBENICI POLITIKE I KOALICIONI PARTNERI LABURISTIčKE STRANKE PRESUđENOG RATNOG ZLOčINCA FIKRETA ABDIćA USPJELI U SVOJIM NAKANAMA: PRESUđENI RATNI ZLOčINAC UšAO JE NA MALA VRATA I ZAVLADAO MEDIJSKIM PROSTOROM USK

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Zvanična smjena direktora RTV USK-a Izeta Mustafića postala je pitanje dana. DF-ovi poslanici u Skupštini USK a koji su ujedno sljedbenici politike i koalicioni partneri Laburističke stranke presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića uspjeli su svojim nakanama da sa pozicije direktora RTV USK dogovore smjenu sadašenjeg direktora Izeta Mustafića.

Od ranije smjene su odustali zbog velikog pritiska javnosti, a prije toga su otvoreno na jednom od zasjedanja Skupštine USK tražili da se ukine serijal ”Svi zločini Fikreta Abdića” koju je emitarala RTV USK. Završetkom serijala sljedbenici politike i koalicioni partneri Laburističke stranke presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića uputili su ultimatum premijeru Rošiću da smjeni trenutnog direktora RTV USK-a, te da na poziciju vršioca dužnosti direktora RTV USK imenuje Senudina Jašarevića dugogodišnjeg uposlenika RTV USK i bivšeg direktora ugašenog printanog medija Unsko-sanske novine.

Presuđeni ratni zločinac i lider Laburističke stranke Fikret Abdić, a u stilu predstavnika EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka, počastio je “kolačima” DF-ove i dio SDA-ovih poslanika u skupštini USK, a onda su svi zajedno sa poslanicima Laburističke stranke a uz svesrdnu pomoć SBB-ovih poslanika golubova prevrtača omogućili da Fikret Abdić politički i suvereno iz sjene zavlada Unsko-sanskim kantonom.

DF-ovi poslanici i kolacioni partneri Laburističke stranke, a uz trenutnu garnituru koju vodi SDA USK i krajnje nejasnu poziciju SBB-ovih poslanika u skupštini USK ispunili su sve želje presuđenom ratnom zločincu Fikretu Abdiću i da bez ispaljenog metka u potpunosti preuzme kontrolu kako na političkom tako i na medijskom prostoru Unsko-sanskog kantona.

Da li je na pomolu oživljavanje mrtvog konja “AP ZB” ? Koliko je sladak “kolač” presuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića ?

Podsjećamo da svi sudionici ratnih događaja u Krajini smatraju da je Fikret Abdić jedan od najodgovornijih za smrt više od 3.000 ljudi tokom međubošnjačkog sukoba u Krajini. Abdić je autonomnu pokrajinu „Zapadnu Bosnu“ formirao u dosluhu sa Slobodanom Miloševićem i Franjom Tuđmanom, a cijelo vrijeme postojanja ove paradržavne tvorevine dobijao je direktnu pomoć bivših srpskih vojski iz BiH i Hrvatske.

Podsjećamo da je Ekrem Prošić ratne 1993. bio uhapšen i zatvoren, detaljno je ispitan od strane službe vojne bezbjednosti 5. korpusa ARBiH  i dokazano da je pripremao i dogovorio predaju cjelokupnog 1. bataljona 503. slavne brigade A R BiH i stavljanje pod komandu vojske tzv. Autonomne pokrajina Zapadna Bosna. Svojim svjesnim izdajničkim činom dovedeo je u pitanje opstanak i živote stanovnika tadašnjeg okruga Bihaća. Naredbom komandanta 5. korpusa ARBIH razrješen je dužnosti komandanta bataljona u 503. slavnoj brdskoj brigadi i premješten u 501. slavnu brdsku brigadu na dužnost u bataljon kojim je komandovao Farko Hodžić.

Nekadašnja i sadašnja događanja nisu slučajna i dajemo si za pravo da tvrdimo da su u toku pripreme za utemeljenje neke nove tzv. Autonomne pokrajine Zapadna Bosna.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/12/2017


Vrijeme objave članka: 17:12


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!