fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

DOGOVOR – “MILORAD DODIK I BAKIR IZETBEGOVIć SU POLITIčKI KUMOVI”

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Šef Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Miroslav Brčkalo upozorio je danas da će povećanje akciza, koje je rano jutros izglasano u Predstavničkom domu Parlamentrane skupštine BiH, izazvati velike posljedice po standard građana.

“Stanovnici BiH još uvijek nisu svjesni da će veće akcize izazvati lančano poskupljenje svih proizvoda”, rekao je Brčkalo.

I gore od toga je, kaže, što ih oni koji su glasali za ovaj zakon pokušavaju ubjediti da je to dobro za njih.

“Time se omalovažavaju građani u RS i Federaciji BiH”, smatra Brčkalo.

Navodi i da su oni koji su podržali usvajanje zakona o povećanju akciza potvrdili koja je politička koalicija na sceni u BiH.

“Ovo je još jedna potvrda da su Milorad Dodik i Bakir Izetbegović politički kumovi i da je u BiH trenuno između njih najjača koalicija, uz međunarodno tutorstvo specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunnar Wigemarka”, tvrdi Brčkalo.

Upozorio je da bi se moglo dogoditi da oni koji su glasali za povećanje akcize zatraže i povećanje stope PDV-a, ako budu u prilici da to ostvare.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine rano jutros usvojio je po hitnom postupku set zakona o akcizama, kojim se za 0,15 KM povećavaju akcize na biogoriva i biotečnosti, te putarine.

Za zakone su glasali poslanici SDA, SNSD-a, SBB-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.

Slično razmišljanje o odnosu Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika iznio je i poslanik Demokratske fronte u Parlamentu BiH Damir Bećirović. On je u jutarnjem programu N1 televizije izjavio:

“Nije ovo prvi put da Bakir Izetbegović spašava Milorada Dodika. Mene ne čudi kada to rade Čović i Radončić, ali ovo je opetposlije restorana Barke i sastanka Izetbegovića i Dodika, što je organizovao Wigemark. Opet Bakir Izetbegović finansijskim potezima koje imaju efekt na RS spašava Dodika. Budžet Republike Srpske je uništen, devastiran i svaka marka im je bitna”, izjavio je Damir Bećirović.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 124


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/12/2017


Vrijeme objave članka: 11:05


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!