fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

DOK POJEDINI GRAđANI BUKVALNO GLADUJU, ONI RASIPAJU NOVAC NA LUKSUZ

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova raspisali su postupke za izbor najboljih ponuđača za nabavku motornih vozila.

 

Tako će Predsjedništvo BiH u narednom periodu nabaviti još jedno vozilo za ovu instituciju. Prema dostupnim informacijama, nabavit će motorno vozilo srednje klase za potrebe, a tender je raspisan do 12. decembra ove godine. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 49.900 KM bez PDV-a.

U isto vrijeme, potrebu za novim vozilima iskazalo je i Ministarstvo vanjskih poslova naše države. Tender za  je raspisan 2. novembra, a informacije od broju automobila, kategoriji i cijeni nisu poznate.

Podsjetimo, ranije je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kupio luksuzni automobil Audi A8 Long 4.2 TDI Quattro Triptonic. Vrijednost automobila je 170.846,15 KM bez PDV-a.

Na ovaj način, Ivanić je upotpunio seriju automobila marke Audi koje u kojima se od ranije voze Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Zašto je nabavio tako skup auto odgovara:

“Imao sam auto koje je prešlo 230 do 250 hiljada kilometara, davno je prevazišlo ta pravila oko nabavki, tako da su ispoštovani svi uslovi kakvi su bili do sada”.

Iako pojedini građani nemaju osnovnih uvjeta za život te jedva spajaju kraj s krajem, onima koji odlučuju o njihovoj sudbini itekako je stalo da se voze u u udobnim četverotočkašima. Od 18. septembra do 18. oktobra vlasti raspisale 25 tendera, za nabavku 114 vozila. Za njih izdvajaju 5,1 milion KM.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 19


NAPOMENA:


Datum objave članka: 12/11/2016


Vrijeme objave članka: 11:06


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!