fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

DOZNAJEMO: ZAMJENIK KANTONALNOG TUžIOCA USK NA GODIšNJEM ODMORU U ELITNOJ SVJETSKOJ TURISTIčKOJ DESTINACIJI !

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Osnovno je da moramo shvatiti da svi plaćamo ili nam netko drugi plaća naše račune.

Bilo da li je to boravak, da li u Monte Carlu, Dubaiju ili drugdje, računi se moraju platit, ali isto nije lako građanima Unsko-sanskog kantona koji jedva ‘skucaju’ kraj s krajem i teško žive, a da pri tome godinama plaćaju usluge advokata i u očaju i beznađu čekaju na rješavanje njihovih predmeta u Kantonalnom tužilaštvu USK, nabrojaćemo samo neke: slučaj policajac Muhamed Zirić, slučaj hidrocentrala Kostela i niz drugih slučajeva koji na policama sakupljaju prašinu.

No, za Kantonalnog tužioca USK Adnan Tulića krize nema. Naš portal saznaje da se od petka 12.februara 2021.godine zamjenik kantonalnog tužioca USK nalazi na godišnjem odmoru u elitnoj svetskoj turističkoj destinaciji Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati. Prema posljednjim dostupnim cijenama u turističkim agencijama u BiH za petodnevni boravak u hotelu sa četiri zvijezdice, sa doručkom, jedne osobe treba izdvojiti oko 1500 KM.

Ako govorimo o moralu u tužilaštvu prvo se moraju razgraničiti dva različita nivoa: moralnost tužilaštva kao dijela pravosudnog sistema ili kao djelatnosti, te individulan moral, tj. moral samih tužioca, odnosno ljudi koji djeluju u toj sferi. Ta su dva nivoa istodobno i različitog ranga važnosti, pa tako iako o primjeru individualnoga nemorala slušamo svaki dan u javnom prostoru, rijetko se otvarala rasprava o ovom drugom nivou, koja je utoliko i bitnija.

Odluka tužioca Tulića da posjeti elitnu svjestsku turističku destinaciju Dubai nikako nije mudra i pametna, a njegov individualni moralni kredibilitet građani Unsko-sanskog kantona posmatraće kroz novu prizmu kao moralnu devijantnost. Nažalost tužioc Tulić je svojim ponašenjam kompromitirao tužilaštvo u našem kantonu i pokazao da prije svega nije dorastao funkciji koju obnaša te će da javnost Unsko-sanskog kantona izgubiti povjerenje u njegov rad.

Na koncu, besmisleno je očekivati da imamo dobro pa čak i savršeno Tužilaštvo ako s druge strane imamo apsolutno anarhično društvo, a to jedno s drugim ide.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP bisce.ba / V.D.


NAPOMENA:


Datum objave članka: 13/02/2021


Vrijeme objave članka: 18:46


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!