fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

US Kanton

EKSKLUZIVNO: DA LI FATKA TVRDI PAZAR ILI … ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Nepomirljivi politički protivnici, SDA (9) i SDP (5) zajedno sa DF-om (2) mogli bi se naći u novoj koaliciji u Unsko-sanskom kantonu. Kod jednih i drugih pa i trećih interesi su prevladali politička uvjerenja, a nekoliko sastanaka već je održano, potvrđeno je za bisce.ba.

Unutar aktualne skupštinske većine u Unsko-sanskom kantonu (ASDA-SDP-NiP-NB) odavno stvari ne štimaju već dulji vremenski period, unutarkoalicijske trzavice postale su svakodnevna pojava koje nažalost najviše na svojim leđima osjećaju građani USK.

Zajednički interes SDP-a i SDA je da se stabilizira skupštinska većina a samim tim i političke prilike u USK. Razgovori između SDP i SDA intenzivirani su nakon posljednje sjednice Skupštine USK kada je i zvanično potvrđeno da aktualna koalicija ne može osigurati većinu za održavanje sjednica.

Razgovori između političkih predstavnika SDA i SDP vođeni su nekoliko puta, a u raspodjeli političkoj „plijena“ SDP-u su ponuđena četiri ministarstva u novoj Vladi USK po njihovoj želji. Pored četiri ministarske pozicije u novoj Vladi USK ponuđeno im je i pozicija Predsjedavajućeg skupštine USK te „zlatna koka“ Zavod za javno zdravstvo USK.

Kako bisce.ba saznaje, namjera političkih predstavnika SDP i SDA je uspostava stabilne vlasti i rješavanje nagomilanih problema u Unsko-sanskom kantonu.

Na koncu postavlja se pitanje da li Fatka Kulenović, povjerenica KO SDP USK, tvrdi pazar te se trgovački vješto igra sa strpljenjem i odlaže nešto što od A-SDA očekuje i tako podiže SDP-u USK pa i sebi cijenu ?

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP bisce.ba / V.D.


NAPOMENA:


Datum objave članka: 18/02/2021


Vrijeme objave članka: 14:51


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!