fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

EKSKLUZIVNO: PRVI ZADATAK ZA ŠUHRETA FAZLIćA IZ SDA BIHAć … ILI OVO ILI SPORAZUM POSTAJE NIšTAVAN

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Prvi zadatak za Šuhreta Fazlića iz SDA Bihać … ili ovo ili Sporazum postaje ništavan

Od visokog pozicioniranog člana SDA Bihaća dobili smo informaciju da je danas 17.10.2019.godine održan sastanak povjereništva GO SDA Bihać na kojem je donešena Odluka da Povjerenik povjereništva Muminović dr. Samir obavi razgovor sa Šuhretom Fazlićem (POMAK) i zatraži da se s dnevnog reda 41. sjednice Gradskog vijeća Bihaća, a  koja treba biti održana 22/10/2019.godine, povuku sljedeće tačke:

7. Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o radu JKP „Komrad“ d.o.o. Bihać
8. Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Plan poslovanja JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać za period 2019 – 2021. godina.
9. Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Skupštine JP „Vodovod“ d.o.o Bihać o načinu pokrića gubitaka u poslovanju za period od 2004 – 2016. godine na teret osnovnog kapitala

Na sastanku Povjereništva GO SDA Bihać istaknuto je da njeni vijećnici u Gradskom vijeću Bihaća neće raspravljati o materijalima direktora Javnih poduzeća VODOVOD d.o.o. i KOMRAD d.o.o. a koji dolazi iz drugih političkih subjekata već bivše većine u Gradskom vijeću Bihaća. Prema stranačkim dogovorima SDA Bihaća i POMAK-a ova javna poduzeća pripala su SDA Bihać.

Šefu kluba SDA Bihać u Gradskom vijeću naloženo je da na 41. sjednici Gradskog vijeća traži Dopunu dnevnog reda s novom tačkom izbor nove Komisije za izbor i imenovanje  Predsjednika i članova komisija pri Gradskom vijeću, a koje bi činili samo vijećnici SDA Bihaća i POMAK-a.

Provjereni izvor iz SDA Bihaća također nam je javio da ukoliko Šuhret Fazlić (POMAK) ne prihvati zahtjeve SDA Bihaća, vijećnici SDA Bihaća prelaze u opoziciju te sporazum koji je potpisan prije nekoliko dana postaje ništavan.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 35


NAPOMENA:


Datum objave članka: 17/10/2019


Vrijeme objave članka: 19:55


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!