fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

GDJE SU PARE ?: AKTUELNA VLADA UNSKO-SANSKOG KANTONA PREVARILA GRAD BIHAĆ I NJEGOVE GRAĐANE.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Nakon ogromnog pritiska javnosti Unsko-sanskog kantona Vlada USK je nakon 18 mjeseci na 210. sjednici usvojila Izvještaj o outrošku 4 miliona KM te objavila šture i nepotpune podatke o utrošku.

Naime podsjećenja radi prije 18 mjeseci Vlada Federacije BiH doznačila je 4 miliona KM Vladi USK kao financijsku pomoć zbog migrantske krize. Vlada USK je na službenoj internet stranici objavila nekoliko šturih podataka pri tome pozivajuće se na transparentnost prilikom utroška javnog novca što je svjetlosnim godinama daleko od trnasparentnosti. Naime opet je Vlada USK prevarila građane USK tako što nije objavila detaljan Izvještaj o utrošku 4 miliona KM za svaku stavku pojedinačnu. U ovom igrokazu Vlade USK i Mustafe Ružnića najveća žrtva prevare je grad Bihać.

Kako saznajemo u Izvještaju se pojavljuje stavka od 560.000 KM utrošenih za projektnu dokumentaciju “Bihać siguran grad” umjesto za pomoć gradu Bihaću povodom migrantske krize, a ovaj podatak nije obavljen na službenoj stranici Vlade USK.

Vlada USK je obavezna poslati detaljan Izvještaj na razmatranje Vladi Federacije BiH koja može prihvatiti ili odbiti Izvještaj. Kontaktirali smo Ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH Šemsudina Dedića i tražili informaciju više vezano za stavku 560.000 KM koja je utrošena na navodnu projektnu dokumentaciju. U razgovoru sa ministrom Dedićem rekao nam je da je kontaktirao Gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića koji mu je kazao da Grad Bihać nije dobio navedena sredstva od Vlade USK.

Postavlja se pitanje gdje je potrošeno 560.000 KM namjenjenih Gradu Bihaću za migrantsku krizu ? Kakva je to projektna dokumentacija koja košta 560.000 KM ? Konačno je došlo vrijeme je da treći stub vlasti u Unskom-sanskom kantonu zatraži i dobije odgovore na ova pitanja od premijera Vlade Unsko-sanskog kantona.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 13/01/2021


Vrijeme objave članka: 20:54


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!