fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Grad Bihać

HAMDIJA LIPOVAČA: VOJIN MIJATOVIć JE NAJODGOVORNIJI ZA OVU AFERU. PRIJETIO JE DA ćE ZAKLATI RAHMETLI HAKIJU MEHOLJIćA …

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Povodom novonastale afere koja je najozbiljnije uzdramala temelje i ugled SDP BiH od njenog osnivanja, putem društvene mreže Facebook oglasio se i Hamdija Lipovača nekadašnji načelnik Bihaća i premijer Vlade USK.

U svojoj objavi Lipovača podpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića smatra najodgovornijim za aferu, vjerovatno aludirajući na hapšenja bivšeg predsjednika SDP Srebrenica Bege Bektića zbog sumnje da su počinili izborne prevare, ukrali identitete, kao i druga krivična djela u vezi sa ovim. U nastavku objave Hamdija Lipovača ističe da je Vojin Mijatović rahmetli Hakiji Meholjicu prijetio da će ga zaklati u Srebrenici.

Naime, prije dvije godine na stranačkom sastanku SDP-a raspravljalo se o izbornim rezultatima, pa i onima u Republici Srpskoj. SDP je na prethodnim izborima ostvario mizeran rezultat u RS-u. Akteri razgovora o rezultatu SDP-a u RS-u bili su, navodno, upravo Mijatović i Meholjić. Tada je rahmetli Meholjić za jedan domaći mediji kazao:

– U suštini, na sjednici to nije bila nikakva svađa, ja sam diskutovao i on je onda počeo vrijeđati. Ja sam uzeo kaput i izašao. On je “izletio” tamo predame, psovao mater, rekao da će doći u Srebrenicu da me zakolje. E, to vam je tako bilo.

Rahmetli Meholjić je tada dodao da se takvo šta ne može oprostiti.

– Ja to neću oprostiti. To me podsjeća na neke užasne stvari. Moj je brat zaklan, otac zaklan, jedan brat mi je strijeljan. I sad meni neko ko je jučer došao u SDP treba da kaže da će doći u Srebrenicu da me zakolje!? To je nedopustivo. – Oslobođenje, 20. decembra 2018.godine – link

 

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Stavovi izraženi na društvenim mrežama a koji su sastavni dio ovoga članka ne odražavaju uredničku politiku portala bisce.ba. Redakcija bisce.ba ograđuje se i ne snosi odgovornost za bilo kakvu moralnu i materijalnu štetu zbog izraženih stavova pojedinaca na društvenim mrežama a koji su sastavni dio ovoga članka.


Datum objave članka: 02/12/2020


Vrijeme objave članka: 12:51


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!