All for Joomla All for Webmasters

ISTRAŽILI SMO I USPOREDILI CIJENE VODE: Bišćani će plaćati najskuplju vodu u BiH - Voda iz vodovoda skupa kao zlato

24 March 2019
(0 ocjena)
Pročitano 743 puta

Kućanstva grada Bihaća plaćati će najskuplju vodu u BiH nakon što 28/03/219. godine u četvrtak politička oligarhija u gradskom vijeću Bihaća usvoji Odluku o izmjenama  tarifnog sistema po kojem će stanovnici grada Bihaća isporuku pitke vode plaćati uvećanu za 69%.

Usporedbe radi, jedna bihaćka porodica plaćat će kubni metar vode za piće u iznosi od 1,57 KM sa PDV-om, a u porodica u Sarajevu plaća znatno manje - 0,98 KM sa PDV-om po kubnom metru! Istražili smo cijene kubnog metra vode za piće u velikim gradovima u Bosni i Hercegovini koji su nekoliko puta razvijeniji od Bihaća u raznim segmentima (industrija, turizam, zračni promet itd.)

Možda bi stanovnicima grada Bihaća bilo korisnije a i pametnije da 28/03/2019. u četvrtak izađu i protestvuju pred Gradskom upravom, te spriječe najavljeno poskupljenje isporuke pitke vode.

Cijene isporuke pitke vode u Banja Luci, Tuzli, Sarajevu i Mostaru pronašli smo na službenim stranicama Javnih poduzeća koji isporučuju pitku vodu u ovim gradovima. (PRILOG)

 

BANJA LUKA

 

SARAJEVO

http://www.viksa.ba/vik/proizvodi-i-usluge

 

TUZLA

http://viktuzla.ba/cijena-vode/

 

MOSTAR

http://vodovod-mostar.com/cijena_vode.html

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Portal Bisce.ba
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top