All for Joomla All for Webmasters

PRILOG DOKUMENTA: Šuhret Fazlić: Ja ne primam novce, mito ... - Prva faza legalizacije “kriminala” braće Dedić

17 September 2019
(2 ocjena)
Pročitano 3876 puta

To su ljudi koji su spremni da gaze preko mrtvih da bi ostvarili neki svoj interes. Ja sam upirao prstom u to. Mislim da sam moralno u pravu jer ja ne namještam tendere, ne primam novce, mito, ne zapošljavam preko veze“

Ovo su riječi gradonačelnika grada Bihaća Šuhreta Fazlića izgovorene u televizijskom intervju za državnu televiziju BHT dana 4. jula 2019.godine. Nakon tačno mjesec dana od intervjua gradonačelnik Šuhret Fazlić (POMAK) započeo prvu fazu procesa legalizacije “kriminala” u Kostelima a u režiji braće Dedić.

U toku 2019. godine braća Dedić na katastarskoj čestici 3380/1 k.o. Brekovica površine 1364 m2 bespravno su izgradili dva poslovna objekta (PRILOG br.1) za turističke namjene a investitor je bila kompanija ILMA d.o.o. Bihać čiji je direktor Edin Dedić, a zamjenik direktora Nedin Dedić. Gradonačelnik Fazlić rješenjem broj: 03/1-23-1-300/19 od 05/08/2019.godine (PRILOG br.2) potpisao je rješenje o izvedenom stanju i svojim potpisom legalizirao "kriminal" te bespravno izgrađene poslovne objekte d.o.o. ILMA Bihać.

U legalizaciji “krimanala” svoje učešće je dalo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a na čijem čelu se nalazi Sulejman Kulenović (SDP) dajuću suglasnost, rješenjem broj: 08-24-5604-UP-1/19 od 15/07/2019.godine, promjene namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne (čitaj građevinske) svrhe investitora d.o.o ILMA Bihać.

J.U. “Zavod za prostorno uređenje” grada Bihaća izvršilo je “obračun” naknada za uređenje građevinskog zemljišta u iznosu 10.370 KM, te naknadu za sklonište 1.105,60 KM, dok je visina naknade za legalizaciju dva poslovna objekta iznosi samo 800 KM.

Iz obrazložanja u priloženom Rješenju primjećuje se da je gradonačalnik Šuhret Fazlić a nakon povratka iz Sarajeva 4. jula 2019.godine ekspresno krenuo u legalizaciju "kriminala" braće Dedić u Kostelima. Ne želimo se upuštati u špekulacije kome i što je obećao gradonačelnik Bihaća u Sarajevu, a što je obećano gradonačelniku Fazliću ? Jedno zna 8933 glasača iz Bihaća da ih je Šuhret Fazlić prevario a grad Bihać postao napoželjnijom destinacijom u kojoj se ekspresno legalizira svaka vrsta kriminala.

Sigurni smo da i sam gradonačelnik Fazlić više ne vjeruje u svoju poštapalicu: Ja ne primam novce, mito ...

 

PRILOG BROJ 1

 

PRILOG BROJ 2

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Portal Bisce.ba
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top