All for Joomla All for Webmasters

VRHUNAC LICEMJERSTVA, BEZOBRAZLUKA, BEŠĆUTNOSTI I DRSKOSTI: Minutu rada naplatili 910 KM

30 November 2019
(0 ocjena)
Pročitano 3885 puta

Politička, a samim tim i ekonomska i svaka druga situacija u Unsko-sanskom kantonu je svakoga dana sve gora, zahvaljujući neodgovornoj politici i tzv. političarima u Skupštini USK a koje gledamo posljednjih godinu dana.

U četvrtak, 28.11.2019.godine, u skupštini USK svjedočili smo vrhuncu licemjerja, bezobrazluka, bešćutnosti i drskosti od strane svih političkih subjekata. Tog dana zastupnici u Skupštini poslali su jasnu poruku da njima uopšte nije stalo stalo ni do građana građana USK iz najnižeg sloja društva a kojem pripadaju nezaposleni, penzioneri, demobilisani borci i radnici u realnom sektoru, ni do razvoja našeg kantona, ni do borbe za bolje sutra naše djece… Tog dana otkrili su javnosti USK svoju zvaničnu politiku a koja se svodi isključivo na vlastite interese koji se ogladaju kroz prizmu novca.

Sjednica skupštine USK s radom je počela u 10:00, a završila je u 10:05 sati. Nevjerovatno, ali istinito, sjednica je trajala 5 minuta, a pajaci u skupštinskim foteljama bez imalo stida i srama, svoju cirkusku predstavu su naplatili 4550 KM ili 910 KM po minuti. Nisu ni jednog trenutak pokazali moralnu odgovornost, mrvicu suosjećanja prema građanima USK iz najnižeg društvenog sloja i tražili da im se ne plate paušali za cirkusku predstavu koju oni zovu sjednica skupštine USK. Naprotiv, čim je zamjenik ne postojećeg predsjedavajućeg skupštine USK, a koji je inače veći Hrvat od kardinala Vinka Puljića, kazao "Sjednica je završena !", pajaci su kao djeca kada krenu iz škole istrčali iz skupštine USK s velikim osmijehom na licu i odjurili u okolne restorane na visokokalorični doručak.

Većini radnika koji žive u Unsko-sanskom kantonu, a svoj kruh zarađuju u realnom sektoru, za mjesec novembar 2019. godine biće im obračunata minimalna plaća od 410 KM. Isti ti radnici da bi krvavo zaradili 150 KM u novembru mjesecu morali su raditi 9.5 dana ili 76 sati ili 4560 minuta. Iz svoje bijedne plaće od 410 KM radnici će morati platiti porez na dohodak, a taj novac će završiti u džepovima cirskusanata u skupštinskim klupama.

Podsjećanja radi, ranije smo pisali o primanjima zastupnika u Skupštini USK čija redovna mjesečna primanja iznose od 1900 KM do 2500 KM bez dodatni primanja. I pored bezobrazno visokih redovnih mjesečnih primanja koja im očigledno nisu dovoljna, a da bi zadovoljili glad i pohlepu za novcem, 30 skupštinskih haračlija od poreskih obveznika iz realnog sektora harače i podjele 4550 KM po skupštinskoj sjednici. Pošteno, a sve po Zakonu, harač dijele predsjedavajući skupštine koji jami 200,00 KM, dva zamjenika predsjedavajućeg po 150,00 KM, a ostatak harača podjeli 27 haračlija i svaki klepi po 150 KM. No, ni ovo im nije bilo dovoljno pa su, a opet po Zakonu, izmislili kojekakve skupštinske komisije, a članovi tih komisija su, gle čuda, nitko drugi nego zastupnici u skupštini USK. Komisije se sastaju svake sedmice i kroz (ne)rad koji traje u prosjeku 15 minuta zastupnici naplate još dodatnih 150 KM po članu komisije. Svaka komisija o prosjeku ima 8 članova, prema nezvaničnim podacima Skupština USK ima preko 15 raznih komisija. Iako podaci o broju i članovima skuštinskih komisija trebaju biti javno dostupni,  podaci su najčuvanija tajna na planeti.

Izgleda kao i do sada sve će ostati na onoj poznatoj nikome ništa a njihove, oprostite na izrazu, zajebancije u skupštinskim klupama dalje će plaćati građani USK. Cirkusanti iz skupštinskih klupa mogu biti mirni, jer male su šanse da će ikada odgovarati za sva zla, u posljednjih godinu dana, svojih eksperimenata nad građanima USK iz najnižeg društvenog sloja, koja su počinili. Beskičmenjaci iz skupštinskih udobnih kožnih fotelja su svoju budućnost osigurali i to ne samo za sebe, već i za svoje potomke. Ništa od onih silnih obećanja koja su davali građanima USK prije izbora, naravno sada to ne priznaju, jer oni su jedini koji vide poboljšanje situacije i nastavljaju se ponašati kao da su oni isključivi vlasnici Unskog-sanskog kantona, a građani? Građani USK neka i dalje šute, a kada ih sretnu na ulici neka im se ulizuju i dodvoravaju i plaćaju njihove cirkuske predstave jer zbog toga i postoje, ali do kada?

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top