All for Joomla All for Webmasters

Dok Krajiški brod zajedno sa Krajišnicima kao Titanik nezaustavljivo tone na dno, Šemsudin Dedić je porodicu smjestio u čamac za spašavanje i otplovio u glavni grad BiH

03 July 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 2411 puta

Dok tzv. političari poručuju građanima da je njihova budućnost u realnom sektoru, bivši Krajiški funkcioneri zapošljavaju članove obitelji u organima državne službe.

Federalna agencija za bankarstvo je 30. decembra 2019.godine objavila je Javni oglas za prijem radnika u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto Ombudsmen za bankarski sistem, pri Uredu ombudsmena za bankarski sistem. Pored primarnih obaveza i odgovornosti radnog mjesta Ombudsmen za bankarski sistem, u pomenutom javnom oglasu kandidat mora ispunjavati i posebne uslove za zasnivanje radnog odnosa kao što su 5 (pet) godine radnog iskustva u struci u oblasti poslovanja subjekata bankarskog sistema, finansija ili poslova u oblasti zaštite prava korisnika finansijskih usluga, posjeduje iskustvo u oblasti rješavanja sporova i visoke moralne osobine za vršenje dužnosti Ombudsmena.

Nadalje u Javnom oglasu je naznačeno da će se sa kandidatima koji ispunjavaju uslove tražene javnim oglasom i koji uđu u uži izbor biće obavljen intervju i izvršiće se provjera u smislu ispunjavanja traženih uslova za radno mjesto ombudsmena za bankarski sistem.

Nakon provedene procedure po Javnom oglasu za prijem radnika u radni odnos, Upravni odbor Agencije za bankarstvo Federacije BiH, na sjednici održanoj 20. aprila 2020.godine predsjednica upravnog odbora Ljerka Marić donijela je odluku o imenovanju Ombudsmena za bankarski sistem broj: U.O.-43-06/20 od 20. aprila 2020.godine (Službene novine Federacije BiH broj 31/2020) kojom se za Ombudsmena imenuje Amra Dedić, diplomirani pravnik. Kako saznajemo prema nezvanično potvrđenim informacija mjesečna primanja Ombudsmena za bankarski sistem iznose oko 6.000 KM.

Novoimenovani Ombudsmen Amra Dedić, je bivša sutkinja u Sudu u Bihaću te supruga Federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Federacije BiH i poslanika Parlamentrarne skupštine BiH (2018.-2022) Šemsudina Dedića. Amra Dedić je prekinula radni odnosu u Sudu u Bihaću krajem 2019.godine, a prije raskida radnog odnosa bila je preko dvije godine na bolovanju.

Kandidat je morao da posjeduje iskustvo u oblasti rješavanja sporova i visoke moralne osobine za vršenje dužnosti Ombudsmena. Podsjećamo da je naš portal prije dvije godine objavio članak po naslovom KRAJIŠKA SDA PREDSTOJEĆE IZBORE OČEKUJE OSLABLJENA u kojoj smo objavili da je protiv novoimenovanog Ombudsmena Amre Dedić, direktor d.o.o. Aireventa Velika Kladuša Nermin Alešević 04. jula 2018. godine Kantonalnom tužilštvu USK-a podnio prijavu za zloupotrebu položaja i nesavjestan rad protiv sudija Općinskog suda u Bihaću Ostojić Dijane i Dedić Amre.

U navedenoj prijavi Alešević tvrdi da je pet predmeta koji su jako bitni za imovinu Agrokomerca d.d., Ostojić Dijana svijesno držala u ladici dok je bila sutkinja, te kasnije kao predsjednica Općinskog suda u Bihaću držala predmete jedno vrijeme. Potom Alešević tvrdi kako je još tragičnije da je nakon toga svih pet predmeta dodjeljeno jednoj sutkinji Amri Dedić, te da se za sve druge predmete vodi postupak i teku pripremna ročišta i rasprave, a da samo glavni predmet (17 0 Ps 064327 15 Ps) stoji. Po mišljenju Aleševića, sutkinja Amra Dedić to čini svijesno, a još je u sukobu interesa jer joj je muž Šemsudin Dedić federalni ministar poljoprivrede, za koga Alešević misli da najvjerovatnije upravlja svim dešavanjima u i oko imovine Agrokomerca d.d.

Posebno želimo istaknuti da se u Javnom oglasu tražilo 5 (pet) godine radnog iskustva u struci u oblasti poslovanja subjekata bankarskog sistema, finansija ili poslova u oblasti zaštite prava korisnika finansijskih usluga. Prije pisanja ovoga članka razgovarali smo sa nekoliko osoba koje su u poslovima bankarstva preko 20 godine i izražavaju veliku sumnju da je Amra Dedić ikada bila zaposlenica u bankarskom sistemu BiH.

Dok Krajiški brod zajedno sa Krajišnicima kao Titanik nezaustavljivo tone na dno, Šemsudin Dedić je porodicu smjestio u čamac za spašavanje i otplovio u glavni grad BiH, a kako se vidi, nije mu dugo trebalo da uhljebi suprugu Amru Dedić.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top