All for Joomla All for Webmasters

ERIC LARSON GOSTOVAO NA FACE TV-u: "Neću se fokusirati samo na Sarajevski kanton, iz Sarajeva počinjem!" (VIDEO)

01 August 2020
(3 ocjena)
Pročitano 648 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: YouTube
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Slobodna Bosna
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Amerikanac Eric Larson sinoć je dao svoj prvi intervju nakon dolaska u BiH. Gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV-a Senada Hadžifejzovića.

U Ured za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo stigao je , za kriminalce opasan lik, Amerikanac Eric Larson, koji je, između ostalog, poznat i po tome što je strpao iza rešetaka poznatog narko-bossa Nasera Keljmendija. Svi su uvjereni da bi Keljmendi i dalje bio na slobodi i da bi gradio svoje poslovno carstvo u BiH i regiji novcem zarađenim prodajom narkotika, da se ovaj Amerikanac nije angažirao na tom slučaju i osigurao čvrste dokaze protiv Keljmendija. 

Eric Larson bio je tužilac u slučaju narko-bossa Nasera Keljmendija, koji je nakon dugotrajnog suđenja proglašen krivim zbog neovlaštenog posjedovanja narkotika te je osuđen na šest godina zatvora pred Osnovnim sudom u Prištini.

Larson je u diplomatskoj službi od 2003. godine. Ranije je bio angažovan u Bosni i Hercegovini, gdje je radio kao međunarodni tužilac u Specijalnom odjeljenju za ratne zločine i Specijalnom odjeljenju za organizovani kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. Radio je i u Odjeljenju za borbu protiv kriminala i korupcije Ureda visokog predstavnika. 

Larson je bio angažovan u Ujedinjenim narodima kao stalni istraživač Ureda za usluge internog nadzora u Republici Kongo i kao stručnjak za prevenciju zločina UNODC-u u Austriji.

Amerikanac Eric Larson sinoć je dao svoj prvi intervju nakon dolaska u BiH. Gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV-a Senada Hadžifejzovića, a integralni razgovor možete pogledati u videoprilogu. 

Top