All for Joomla All for Webmasters
Redakcija

Redakcija

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Za trenutno stanje privrede u Unsko-sanskom kantonu slobodno možemo koristiti konstataciju „Ovo je ekonomski cunami”. Pandemija koronavirus odavno je gurnula privredu USK u ekonomsku recesiju.

Porezna davanja nužna su kako bi se osigurao javni sistem svake države, a porezom se smatra davanje novca državi propisano zakonom, za koji država ne daje nikakvu trenutačnu protuuslugu. Plaćanje poreza poreznom je obvezniku teret, odnosno smanjuje svotu novca koja mu je na raspolaganju.

Nakon rekonstrukcije Vlade USK, posebno resora za pitanje boraca i RVI, bivši pripadnici Armije BiH iz USK ne mogu očekivati ništa.

Trgovina mandatima i glasovima nije nešto posebno novo. Ona nije nepoznanica ni vlasti ni opoziciji u demokratskim sistemima. O trgovini mandatima u Skupštini Unsko-sanskog kantona često se govorilo u posljednje dvije godine.

Zbog frakcijskog obračuna malobrojnih pristalica bivšeg predsjednika KO SDP USK stranke Hajrudina Havića te nešto veće, iznimno aktivne i glasne grupe aktualne povjerenice KO SDP USK Fatke Kulenović, ta nekada velika i utjecajna politička stranka u Bihaću počela se oporavljati od nesagledivih političkih pogrešaka u vođenju od strane bivšeg predsjednika KO SDP USK.

Napominjemo predstavnike drugih medija i druga zainteresirana lica koja budu preuzimala sadržaj ovoga članka da podignuta optužnica i pokrenute krivične prijave protiv određenih osoba ne znači da su te osobe zaista i odgovorne za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Trenutno su četiri opštine u BiH ukinule finansiranje političkih stranaka iz svojih budžeta. Sve te opštine su iz Federacije BiH.

Page 1 of 306
Top