All for Joomla All for Webmasters
Redakcija

Redakcija

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Nakon ogromnog pritiska javnosti Unsko-sanskog kantona Vlada USK je nakon 18 mjeseci na 210. sjednici usvojila Izvještaj o outrošku 4 miliona KM te objavila šture i nepotpune podatke o utrošku.

Na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH razmatrana je Informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za august 2020. koju je sačinilo Ministarstvo sigurnosti BiH. 

Grupa zabrinutih roditelja učenika OŠ "Cazin I" Cazin, zahtjeva za prioritetno rješavanje vanredne situacije i donošenje privremene dozvole za rad i hitno preseljenje učenika iz stare školske zgrade OŠ "Cazin I" u novoizgradeni objekat školske zgrade iz razloga sigurnosti učenika i osoblja i drugih razloga.

Premijer Vlade USK Mustafa Ružnić je osoba da bi ostvario svoje ciljeve spreman je koristiti se svim mogućima sredstvima. Pored toga što laže javnost on je emocionalni manipulator

Govoreći o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini, u ekskluzivnom razgovoru za emisiju “Izvan okvira” N1 televizije, reisu-l-ulema Islamske zajednice Husein ef. Kavazović referirao se i na nedavne komentare premijera Unsko-sanskog kantona Mustafe Ružnića.

Šta je pozadina stalnog održavanja atmosfere panike, straha i plašenja građana Unsko-sanskog kantona povodom humanitarne migrantske krize a koju u posljednje vrijeme proizvodi premijer Vlade USK Mustafa Ružnići (A-SDA) ?

Kao član Odbora za sigurnost u Predstavničkom domu FBiH, federalni zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Hamdija Abdić Tigar podnio je inicijativu za hitnu sjednicu Odbora u Bihaću zbog pogoršanja migrantske krize u Unsko-sanskom kantonu.

Povodom odluke Vijeća ministara BiH da se nakon zatvaranja kampa Lipa ponovo otvori kamp Bira kako bi se smjestilo oko 700 migranata, iz Predsjedništva Naroda i pravde Unsko-sanskog kantona u reagiranju navode kako je ovo sramna odluka.

Page 1 of 302
Top