All for Joomla All for Webmasters
Redakcija

Redakcija

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Postoje pritisci od sadašnjeg rukovodstva SDP-a u općinskim i gradskim vijećima, kao i od gradonačelnika i načelnika koji su članovi SDP-a. Pritisci su na taj način da se prijeti tim ljudima da će izgubiti pozicije, da će članovi njihovih porodica izgubiti posao ukoliko ga imaju u Gradu ili općinama, i treća je stvar da im se obećavaju kule i gradovi da će dobiti mjesta u nadzornim i upravnim odborima, direktorske pozicije itd.

Jasno je što o tradiciji guslaju vlasti, ona im omogućava neograničenu moć. Ali zašto su na tu pogibeljnu žvaku pristali i ovi iz opozicije?

Na žalost u krajiškom društvu odavno je ustaljeno mišljenje da su za zapošljavanje u javnim institucijama i preduzećima ključni kriteriji politička, odnosno stranačka pripadnost ili rodbinska veza, a da obrazovanje i kvalifikacije zapravo ne igraju nikakvu ulogu pri zapošljavanju u javnim poduzećima i institucijama.

Uoči Sedmog Kongresa Saveza komunista. /Ispravka pogrešnog navoda/: Uoči Sedmog kongresa SDA 

Približavanje EU i NATO, regionalna ravopravnost, poštenija raspodjela javnih prihoda, ukidaje finansijske diskriminarosti Tuzlanskog kantona, neki su od ciljeva 

Ovdje su ljudi u tenama i majicama ovaj grad odbranili protiv četvrte najjače vojne sile u svijetu u to doba. O čemu mi pričamo? Je li neko zaista misli da će sa tri polovna aviona iz Rusije ovdje nekoga prepasti u Sarajevu? To se radi o zavaravanju i prepadanju nas ovdje. Oni nas prepadaju. Treba im reći: "Halo, pustite. To su priče za malu djecu.

Dovoljno sam star da pamtim kako je stari svijet nekada jako držao do vlastita ugleda. Recimo, generacija mojih djedova i baka, dijelom i generacija mojih roditelja. Ugled se zapravo zvao obrazom i nije bilo bitno jesi li bogat ili siromašan, jesi li školovan ili nisi, obraz se gradio godinama, a mogao se izgubiti u tili čas.

Što su bliže vlasti i to više od nje uzimaju. Formula je jednostavna: što se više zaklinju u ljubav prema Bosni i Hercegovini , to je više pljačkaju.

Page 1 of 278
Top