All for Joomla All for Webmasters
BisceBa

BisceBa

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Dok tzv. političari poručuju građanima da je njihova budućnost u realnom sektoru, bivši Krajiški funkcioneri zapošljavaju članove obitelji u organima državne službe.

Napominjemo da potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

Krajiško pravosudje najsličnije je sportskom ribolovu mušičarenjem (fly fishingu), po principu ulovi ribu, uslikaj se i onda je pusti u Unu na slobodu. Tužilaštvo „dodje po ribu (optuženog), uslikaju ga i onda ga puste na slobodu“.

U proteklom mjesecu digla se velika galama zbog hapšenja Mućinog savjetnika Mirsada Topčagića. Ovo hapšenje glavnog ASDA operativca, kako u krajiškoj javnosti, tako i medju krajiškim novinarima otvorilo je niz pitanja.

Nadamo se da ste gledali i slušali Mućinu video-izjavu nakon što je nedavno od strane Kantonalnog tužilaštva u saradnji sa Policijskom agencijom SIPA, izvršen pretres jednog dijela prostora zgrade vlade, odnosno jedne kancelarije, jednog radnog stola, od jednog uposlenika.

Zašto su neki novinari u Krajini prestali da tragaju za istinom, da otkrivaju šta sve krajiške vlasti žele da sakriju, da istražuju, prosto da pitaju u interesu građana, uporno dok ne dobiju odgovor?

Gradsko vijeće Grada Bihaća na 11.sjednici održanoj dana 30.06.2015.godine donijelo je Odluku o davanju saglasnosti za oduzimanje poljoprivrednog zemljišta od prijeratnih korisnika radi dodjele Gradu Bihaću na upravljanje i gospodarenje. Ova Odluka je objavljea u „Službenom glasniku Grada Bihaća" broj 8/15. Radi se o zemljištu OPZ "Ostrovica" Kulen Vakuf i Z.Z."Ostrovica" Kulen Vakuf.

Na području Unsko-sanskog kantona, na dan 30. aprila 2020.godine, registrovano je 1483 udruženja / fondacija. Koncentracija udruženja/fondacija je u tek nekoliko područja djelatnosti – ostalim uslužnim djelatnostima, umjetnosti i zabave te zdravstvenom i sektoru javne uprave.

Page 1 of 7
Top