All for Joomla All for Webmasters

"CAZINSKO UNUČE" VUČIĆU DAHĆE ZA VRATOM

06 March 2017
(0 ocjena)
Pročitano 9204 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku nezavisnog informativnog portala Bisce.ba
  • Autor teksta / Izvor informacije: DANAS
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

„Ako se vlast opredijeli da predsjednički izbori budu 2. aprila, time šalje poruku da neće biti drugog kruga, jer su uvjereni da pobjeđuju

Prevarit će se – bit će drugog kruga. Nema načina, čak ni uz krađu koji planiraju, da prebace 50 odsto u prvom krugu“, istakao je predsjednik CIRSD-a Vuk Jeremić i naglasio da će vlast biti pobijeđena na Uskrs, jer je došao trenutak za promjene.

„Još jednom će iznervirati pristojnu i normalnu Srbiju koja ne bi voljela da na Uskrs ,16. aprila, bude na izbornim mjestima umjesto kod kuće sa porodicom na najradosniji hrišćanski praznik. To će im se obiti u glavu. Svi će izaći na Uskrs i dobićemo ih“, istakao je Vuk Jeremić u razgovoru sa stanovnicima Bujanovca.

Jeremić je naglasio da vlast sprovodi žestok propagandni pritisak što na birače, što na druge kandidate, širi strah i tjera ljude da skupljaju sigurne glasove u javnim preduzećima.

„Na ovim izborima najveći problem je što je dobrim dijelom Srbije zavladao strah i to je rezultat vrlo smišljene, perfidne i agresivna politike čiju kulminaciju doživljavamo skupljanjem sigurnih glasova i jednom sveobuhvatnom zloupotrebom državnih resursa u cilju potvrđivanja izborne pobjede i utvrđivanja apsolutističke vlasti na još pet godina“, rekao je Jeremić.

„Ja se ne plašim. Ne bih se kandidovao i ne bih odlučio da idem glavom naprijed da se plašim. Ne mogu od vas da tražim da se ne plašite, ali mogu da obećam da neće biti razloga za strah nakon što postanem predsjednik“, istakao je Jeremić.

Odgovarajući na pitanja građana, Jeremić je rekao da je raspisivanje izbora u roku 30 dana u skladu sa zakonom, ali postoje mnoge druge stvari koje nisu skroz ispravne, makar formalno bile i zakonite.

„Prije svega mora da se skupi 10.000 potpisa za kandidaturu koji moraju da budu ovjereni kod notara koji jedini imaju pravo da ovjeravaju. Svi notari su SNS-ovi i to nije tajna“, rekao je Jeremić i istakao da je taj sistem napravljen tako da će notari prvo da se bave potpisima SNS, zbog čega će opozicija izgubiti nekoliko dana. „Mi zapravo ne govorimo o 30 dana kampanje, već manje“, upozorio je Jeremić.

Jeremić je rekao da će biti obezbijeđena kontrola svakog biračkog mjesta i da vlast neće moći da se igra „bugarskog voza“ i da zloupotrebljava biračke spiskove. „Dobro smo se spremili, oni nisu pametniji, niti hrabriji. Budu li počeli da kradu to će im biti posljednje, to vam obećavam“, istakao je Jeremić.

Zanimljivost koja se uvijek veže uz Jeremićevo ime je da je po majci potomak čuvene bosanske porodice Pozderac (Jeremićevi dedo i baka, roditelji njegove majke Sene, su diplomata Šerif Buljubašić i Sadeta Pozderac, kćerka Nurije Pozderca). Međutim, za razliku od majčinih predaka, koji su bili poznati kao veliki borci za BiH, njenu ravnopravnost sa drugim jugoslovenskim republikama i za njen prosperitet, Jeremić je u nekim svojim nastupima, po iznijetim stavovima, bio bliži porodici Milošević nego Pozderac.

Top