All for Joomla All for Webmasters

IMA NEKA TAJNA VEZA: FEDERALNI POSLANIK HAMDIJA ABDIĆ (SDA) POKREĆE NOVI BIZNIS

29 March 2019
(1 Ocjena)
Pročitano 4167 puta

Nova lokacija za smještaj novih migranata u Bihaću biti će nekadašnji poslovni prostor kompanije JAS COMMERCE iz d.o.o - P.J. Bihać u Pritoci čija je djelatnost bila maloprodaja i veleprodaja građevinskog i vodomaterijlala. Pregovori su završeni sa novim vlasnikom nekretnine u Pritoci.

Prema informacijama koje je dobio NIP bisce.ba od provjerljivog izvora iz kompanije JAS COMMERCE iz Livna nekretninu od cca 26000 m2 koja se nalazi se u središtu nove Privredne zone Pritoka grad Bihać kupio je Hamdija Abdić zvani Tigar, poslanik u predstavničkom domu parlamenta Federacje BiH ispred stranke SDA Bihać. Treba napomenuti da se nekretnina nalazi izvan gradskog središta i što se radi o potpuno ograđenom prostoru, što će omogućiti bolju kontrolu nad migrantima.

U razgovoru sa uposlenikom IOM-a a koji je tražio od našeg portala potpunu zaštitu identiteta kazao nam je da postojeći objekti bivšeg JAS COMMERCE u Pritoci mogu poslužiti da se u njih smjeste novi migranti, te da će na prostoru oko objekta postaviti kontejnere koji će biti prilagođeni za boravak u zimskim uslovima. Zahvaljujući novoj lokaciji u Pritoci IOM će moći osigurati smještaj za novih 500-900 migranata.

Naš izvor iz IOM-a potvrdio nam je da su već završeni pregovori Hamdije Abdića iz Bihaća i predstavnika IOM-a za Bihać Askom Fazlićem sinom aktualnog gradonačelnika Bihaća, te da će u narednih nekoliko dana biti potpisan i Ugovor o najmu prostora sad već bivšeg JAS COMMERCA u Bihaću. Prema saznanjima koje ima naš izvor iz IOM-a mjesečna cijena zakupa prelazit će preko 180.000 KM mjesečno.

Podsjećamo, a naročito mlađu generaciju Bišćana, da je Šuhret Fazlić, aktualni gradonačelnik Bihaća bio direktor bivše kompanije GALAKSIJA d.j.l. Bihać u neformalnom suvlasništvu Hamdije Abdiće zvanog Tigar.

 

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Portal Bisce.ba
Top