All for Joomla All for Webmasters

ČISTKE U BIHAĆKOM SDP-u: Kazna za sve one koji su bili u savezu s Edinom Delićem

29 May 2019
(0 ocjena)
Pročitano 1596 puta

Članovi bihaćkog SDP-a velikom su većinom odabrali (331 glas) ono što misle da je u ovom trenutku promjena, a to je program i svježina prof.dr. Edina Delića i to poštujemo. Demokratska volja bihaćkih SDP-ovaca je izrečena i mora se poštovati.

Zbog javno iskazane podrške jednom od kandidata na unutarstranačkim izborima 26/5/2019.godine aktaulna predsjednica SDP Bihaća Fatka Kulenović dobila odriješene ruke od novoizabranog predsjednika SDP-e BiH Nermina Nikšića da "primjereno" kazni sve one koji su javno agitovali i iskazali podršku prof.dr. Edina Delića. Naš sugovornik iz SDP-e Bihaća ističe da je sada na djelu kažnjavanje onih koji su javno podržali i glasali za prof.dr. Edina Delića, te da će predsjednica GO SDP Bihaća ubrzo će započeti proces kažnjavanja i čišćenja redova SDP-e Bihaća s najstrožom kaznom tj. isključenjem iz SDP-e.

“Na ledu”

Naš sugovornik dugogodišnji član SDP-e Bihaća protiv je staljinističkih metoda Nermina Nikšića koji nikako da se pomiri sa činjenicom da je izgubio povjerenje ogromne većine SDP-ovaca AVNOJ-evskog i antifašističkog grada Bihaću. Velika većina nezadovoljnih bihaćkih SDP-ovaca ovakvo ponašanje Nermina Nikšića i njegove egzekutorice Fatke Kulenović nazivaju ciljanim “čišćenje” članstva bihaćkog SDP-a koji su svojim sudjelovanjem na unutarstranačkim izborima eliminirali Nermina Nikšića i poslali ga bihaćko političko smetljište. Već na jednoj od narednih sjednica GO SDP Bihaća na dnevnom redu nalaziće se prijedlog za isključenje i brisanje iz evidencije SDP-a Hamdije Lipovače, Amarilda Mulića, dr.Hajrudina Havića, Željka Mirkovića, Alena Zulića, te nekolicina manje važnih članova SDP-a (predsjednici mjesnih ogranaka), prema riječima našeg sugovornika.

“Odstupanje ili matematički dokaz”

Članovi SDP Bihać moraju biti odlučniji i glasniji u odbrani njihove demokratske volje, pa i ako je potrebno da javnim okupljanjem u Krupskoj bb jasno kažu da Fatku Kulenović više nitko ne podržava i da traže njeno odstupanje sa čela bihaćkog SDP-a. Meni uopće nije jasno zašto ona već sama nije odstupila s čela GO SDP Bihaća jer ovo je samo još jedan u nizu njenih poraza sa kojima samo nanosi štetu ugledu socijaldemokratije u Bihaću. Svejedno, smatram da je Fatkin odlazak samo stvar vremena. Upornim odbijanjem da sama ode s pozicije predsjednice bihaćkog SDP-a Fatka Kulenović pokazala je neodgovornost prema partiji. U suprotnom ostaje joj samo jedna opcija: da matematički dokaže i uvjeri članove SDP-a iz Bihaća da je 155 glasova koje je dobio Nermin Nikšić 70% od 488 članova koji su izašli na izbore 26/05/2019.godine, zaključio je na kraju naš sugovornik.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Portal Bisce.ba
Top