All for Joomla All for Webmasters

Da li je bihaćka SDA "zločinačka organizacija"?

21 July 2019
(1 Ocjena)
Pročitano 2139 puta

Rukovodstvo SDA Bihaća prihvatilo ili ne, kolektivna odgovornost postoji od koje ne mogu pobjeći.

Dva su pitanja politički relevantna nakon najveće pljačke i bespravnog prisvajanja državne imovine u naselju Kostela tzv. Unska strana. Prvo, je li bihaćka SDA prešla crvenu liniju i postala “zločinačka organizacija”? I drugo, hoće li SDA-ovi bihaćki birači napokon shvatiti kome daju glas?

Naime nakon pljačke i bespravnog prisvajanja državne imovine u vlasništvu JP “Unsko-sanske šume” odgovor na pitanje da li je bihaćka SDA “zločinačka organizacija”, nedvojben je. Rukovodstvo SDA Bihaća godinama je svjesna nezakonitosti, bezobzirnosti, samovolje i bahatosti kojom je njen član i vijećnik u Gradskom vijeću Bihaća Nedin Dedić direktni učesnik pljačke državne imovine. Počevši od članova preko ostalih gradskih vijećnika iz SDA pa do rukovodstva bihaćke SDA svi do jednoga prećutno odobravaju barbarski čin i urnisanje Zakona države Bosne i Hercegovina od strane njihovog gradskog vijećnika Nedina Dedića i njegovih saučesnika.

Podsjećamo da je 28.06.2019. godine od Službe za urbanističko planiranje, građanje i urbanističko-građevinsku inspekciju grada Bihaća d.o.o. “ILMA” Bihać tražila da se “legalizira” pljačka i otimačina državne imovine u kojoj gradski vijećnik SDA Nedin Dedić obavlja dužnost zamjenika direktora. (PRILOG 1)

Naprosto: Bihaćka SDA je od svojih najranijih početaka autoritarna i nedemokratska organizacija koja sama iz sebe generira nezakonitost. I tu počinju ključna pitanja: je li bihaćka SDA takva i pod aktuelnim rukovodstvom, te mogu li SDA-ovi birači osvijestiti štetnost vlastitoga izbora?

Jest, odgovorit ćemo – SDA Bihaća i danas je takva. Odbacimo iluzije: sudimo li po ciljevima i metodama sadašnjega rukovodstva, današnja se bihaćka SDA pokazala još opasnijom. I ne kani se mijenjati, sudeći po reakciji na pljačkaški pohod SDA-ovog gradskog vijećnika Nedina Dedića. A birači? E, demokratija je sistem koji brani svačije pravo da bira vlastitu štetu. Zbog tog pesimističnog uvjerenja – da ni bihaćka SDA ni njeni birači nisu sposobni za promjenu – strahujemo da će se epohalna pljačka i otimačina državne imovine koju su planirali i izveli SDA-ovi razbojnici Nedin Dedić, Edin Dedić i Đulaga Dedić pokazati manje važnom nego što uistinu jest.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: BIZREG.PRAVOSUDJE.BA
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top