All for Joomla All for Webmasters

Posljednji ispraćaj Muhameda Hadžipašića - Hadžije

20 November 2019
(0 ocjena)
Pročitano 745 puta

10.novembra 2019. se tužna vijest pronijela bihaćkim ulicama, mahalama i sokacima. Odjeknula je kao nevjerica, iako je već neko vrijeme bio vezan za bolesničku postelju. Umro je Muhamed Hadžipašić - Hadžija, napunivši 66 i kročivši u 67.godinu 20 dana prije.

Prestalo je kucati jedno veliko, plemenito srce Bišcanina koga su svi voljeli, od djačkih dana, kada se već isticao svojim znanjem i nadarenošcu, do studentskih koje je provodio u Zagrebu na Elektrotehnici, gdje je s lakoćom polagao ispite i vodio boemski život, na kojem su mu mnogi pozavidjeli. Uvijek je bio poseban i drugačiji. Otmenost svoga rodnog Bihaća, uvijek je nosio sobom i u sebi. Sve sto je radio, radio je iskreno i s ubjedjenjem. Takav je bio i kao elektroinženjer i kao direktor Telekoma u Bihaću, savjetnik ili predsjedavajući Općinskog vijeća. Davao je maksimum i u ratnim i poratnim godinama, boreći se da bude što manje nepravde i surovosti prema ljudima. Plemenitost i osjećaj za pravdu su bili utkani u svaku njegovu poru.

Zadivljujuća je njegova sposobnost bila, da čuva svaki pedalj domovine izvan svih podjela, ponora i stranputica. Nikada nije pokleknuo, ni pred političkim podjelama, ni neljudskim htijenjima. Iznad svega je bio čovjek. Ostavio je za sobom u amanet mnoga prijateljstva koja je sijao gdje god je išao.

Bio je voljen i znao da voli.

Posljednji ispracaj Muhameda Hadžipašića - Hadžije je sutra, u četvrtak, 21.11.2019. na Humcima u Bihaću u 14 sati.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal RTVUSK.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top