All for Joomla All for Webmasters

PRILOG DOKUMENTACIJA: Demant gradonačelnika Fazlića na natpise u medijima o nabavci zaštitne medicinske opreme

28 April 2020
(0 ocjena)
Pročitano 652 puta

Jučer, 27. aprila 2020.godine u jednom bh. mediju je objavljeno da je Grad Bihać kupio zaštitnu medicinsku opremu od poljoprivredne zadruge "Srebrena malina" iz Srebrenice. Ova poljoprivredna zadruga se našla u središtu pažnje policijske Agencije SIPA i Tužilaštva Kantona Sarajeva zbog nabavke 100 respiratora za zdravstve institucije u Federaciji BiH.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, a cilju tačnog informisanja javnosti grada Bihaća, oštro je reagirao sa demantijem i priloženom Ugovorom o nabavci zaštitne opreme. U cijelosti i bez intervencija objavljujemo demant Gradonačelnika Bihaća.

Povodom natpisa u pojedinim sredstvima informisanja i društvenim mrežama Gradska uprava Bihać obavještava javnost da Grad Bihać nije kupio zaštitna odijela od firme “Srebrena malina”iz Srebrenice.

Zaštitna odijela, shodno zaključku Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća nabavljena su od najpovoljnijeg ponuđača koji se javio na postupak javne nabavke roba – zaštitinih odjela za potrebe Civilne zaštite Grada Bihaća putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja.

Riječ je firmi ABBA iz Bihaća što je i vidljivo iz ugovora koji je potpisan 15. aprila 2020. godine.

Ime firme “Srebrena malina” dovodi se u vezu sa Gradom Bihaćem samo u kontekstu započinjanja pregovora o nabavci zaštitnih odijela, što je i vidljivo iz objave na zvaničnoj internet stranici Grada Bihaća.

Grad Bihać obavještava javnost da na zvaničnim stranicama (www.bihac.org) mogu provjeriti sve odluke o izboru najpovoljnijih ponuđača za nabavku svih roba i usluga koje je Štab Civilne zaštite Grada Bihaća jednoglasno usvojio od proglašenja stanja nesreće na području Grada Bihaća 18. marta 2020. godine.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top