All for Joomla All for Webmasters

EKSKLUZIVNO: KRAJ MIRKOVIĆEVE "VRCKAVE" I "INTELIGENTNE" POLITČKE KARIJERE U BIHAĆKOJ SOCIJALDEMOKRATIJI

14 May 2020
(0 ocjena)
Pročitano 1739 puta

U svakom društvu u kojem postoji slaba kontrola političari će biti nemoralni. U razvijenim demokratijama postoje slobodni mediji koji razotkrivaju afere i nezavisno sudstvo koje te afere procesuira. Ako kod nas u medijima još nešto i bude objavljeno o nezakonitim potezima pojedinaca, sudstvo izuzetno rijetko išta poduzima.

Danas, 14. maja 2020.godine, na održanoj on-line sjednici Glavnog odbora SDP BiH iz bihaćkog SDP jednoglasno je isključen Željko Mirković, dugogodišnji član SDP BiH.

A ko je zapravo Željko Mirković? Saznali smo mnogo toga o nekadašnjem saradniku Hamdije Lipovače za više od 10 godina njegovog političkog djelovanja. On je primjer potpunog urušavanja svih društvenih vrijednosti, baš svakog pojedinačnog kriterija i standarda do posljednjeg u SDP Bihaća. Malo ko je oslikao posvemašnju bihaćku građansku, političku i svaku drugu bijedu kroz niz afera kao poslanik u Skupštini USK-a i Domu naroda F BiH Željka Mirkovića.

On je lažni ljevičar, u čije vrijeme je Općinsko vijeće Bihaća 2010. godine, na čijem čelu se on nalazio, usvojilo zaključak o oprostu kamata “Una banci” od više stotina hiljada maraka, za koji je revizorski izvještaj potvrdio da to nije bilo u korist Općine Bihać.

On je bio u grupi Bišćana krajem 2014. godine koja je bila s lovačkim puškama na području Nacionalnog parka “Una” u mjestu Loskun, gdje Mirković ima vikendicu, premda je Zakonom o Nacionalnom parka “Una” naročito  zabranjeno loviti zaštićene, rijetke i ugrožene vrste divljaĉi. Tu se odigrao dramatičan događaj u kojem je on ranjen. Okolnosti ovog ranjavanja ni danas javnosti Bihaća nisu poznate, kao ni motivi za korištenje lovačkog oružja

Bio je učesnik afere “Četiri junice”, u središtu koje je poslanik u Skupštini USK-a i Domu naroda F BiH Željko Mirković, u političkom i u moralnom smislu bacila je SDP Bihaća na koljena. Ionako u svojevrsnom knockdownu nakon gubitka loklanih, a prije toga i općih izbora, ova afera je označila početak raspada ove partije.

Stoga se mnogi pitaju što mu je sve to trebalo Zašto nakon prve afere nije stao i počeo se ponašati normalno, nego je i dalje uporno išao iz jedne kompromitirajuće afere u drugu, da bi na kraju jedva sebe izvukao od zatvorske kazne.

Umjesto da bez afera gradi svoju karijeru, na kraju će ga zbog sklonosti aferama bihaćka javnost pamtiti tek kao jednoga od lažnih socijaldemokrata koji su se izdavali za poštene i moralne ljude (zaštitnike siromašnih), a kojima su lijevo orjentirani građani davali svoj glas, koji se javno busao za navodne interese gradjana, a tajno je činio sve da bi otrgnuo što više od tih gradjana kojema je trebao služiti.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top