All for Joomla All for Webmasters

EKSKLUZIVNO: BIHAĆKI SDP OTVORIO SEZONU LOVA NA KANDIDATE ZA GRADONAČELNIKA BIHAĆA

23 June 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 1398 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Nadolazeći lokalni izbori u BiH već su sad dobar indikator realnog stanja na bihaćkoj političkoj sceni naročito u SDP Bihaća. Naime, očigledno je da nešto nije u redu u bihaćkom SDP-u sa izborom kandidata za gradonačelniku fotelju grada Bihaća.

Jedan od kandidata bihaćkog SDP-a je trebao biti, a po logici stvari, aktualni predsjednik GO SDP Bihaća Alen Zulić, što je u najmanju ruku bizarno. Nakon “siledžijskog performansa” nad podpredsjednikom GO SDP Bihaća Admirom Čavkićem te ogromnog pritiska kako članstva SDP Bihaća tako i ljevičarske bihaćke javnosti na višim distancma SDP-a odlučili su da lošeg momka Alena Zulića “puste niz vodu”.

Nakon što su u bihaćkom SDP-u odustali od kandidiranja najgoreg (raspoložovog!) kandidata za mjesto gradonačelnika Bihaća, odlučili su se na očajnički korak i ponudili Emdžadu Galijaševiću da bude kandidat SDP-a Bihaća za gradonačelničku poziciju na predstojećim lokalnim izborima.

Od provjerenog izvora iz SDP-a Bihaća saznali smo da je delegacija u sastavu Hajdrudin Havić, Vedran Prša, Mirsad Demirović i isključeni SDP-ovac Željko Mirković u dva navrata obavila razgovore sa Emdžadom Galijaševićem, bivšem gradonačelnikom Bihaća i nezavisnim kandidatom za gradonačelnika Bihaća. Delegacija koju je predvodio Hajrudin Havić, predsjednik KO SPD USK pored kandidature za mjesto gradonačenika ispred SDP Bihaća, Emdžadu Galijaševiću su ponudili i čelnu poziciju gradske organizacije SDP Bihaća.

Nakon nekoliko telefonskih poziva upućenih od strane bisce.ba portala prema gospodinu Emdzadu Galijaševiću uspjeli s njim stupiti u kontakt i zamoliti za kratku izjavu. Emdžad Galijašević tom je prilikom za bisce.ba kazao sljedeće:

"Da, tačno je, razgovorao sam sa Hajrudinom Havićem i ostalima u delagaciji na temu moje kandidature za mjesto gradonačelnika ispred SDP-a Bihaća, no ja sam im se zahvalio i poželio svu sreću SDP-u Bihaća na lokalnim izborima te im tom prilikom kazao da ja na izbore izlazim kao nezavisni kandidat sa svim teretima koje nosim na svojim plećima."

Ne potcjenjujući kandidata Emdžada Galijaševića, Hajrudin Havić i ljudi iz njegove delegacije “zaboravili” su da u bihaćkom SDP-u postoje i drugi aktivni politički i visokoobrazovanih kadrovi s ogromnim iskustvom u političkom radu na lokalnom i kantonalnom nivou i još važnije bez i jedne mrlje u političkoj karijeri.

Također je Hajrudin Havić “zaboravio” i na dr.sci. Hamdiju Lipovaču koji je sa SDP-om na lokalnim izborima 2008.godine ostvario izborni rezultat sa osvojenih fantastičnih 20.350 glasova ili 74,79%, ovaj izborni rezultat niti jedan kandidat poslije njega nije uspio niti će uspjeti ostvariti. No, čini nam se da bi Hajrudin Havić prije prihvatio “poljubac” kraljevske kobre nego da razgovora dr.sci. Hamdijom Lipovačom.

Top