All for Joomla All for Webmasters

EKSKLUZIVNO: AKTUALNI GRADONAČELNIK BIHAĆA FAZLIĆ IPAK IZLAZI NA POLITIČKI MEGDAN ...

27 July 2020
(2 ocjena)
Pročitano 1538 puta

Danas je, 27. jula 2020.godine, usvojen je Budžet BiH i tim činom otklonjene su sve sumnje u financiranje lokalnih izbora 2020.godine.

Predizborna kampanja u Bosni i Hercegovini pa tako i gradu Bihaća nikada nije ni prestala, jer svake dvije godine imamo izbore. Građani Bihaća sa posebnom pažnjom prate tko će sve izaći na bihaćki politički megdan na predstojećim lokalnim izborma 15. novembra 2020.godine. Prvi koji je izašao na politički megdan za gradonačelničku fotelju grada Bihaća, a to je ozvaničila i Centralna izborna komisija BiH je bivši gradonačelnik Emdžad Galijašević. 

Iako drugi politički subjekti iz Bihaća nisu zvanično obznanili svoje kandidate za uzavrelu gradonačelničku fotelju, manje - više poznato je da će Hajrudin Havić biti kandidat za gradonačelnika ispred SDP-a Bihać, Sej Ramić će nastupiti kao nezavisni kandidat, Ilda Alibegović će biti kandidatkinja za gradonačelnicu ispred stranke koja tolerira antisemitska uvjerenja Narod i pravda, Alagić Zekerijah - Ika kandidat ispred Demokratske fronte Željko Komšić te još nekoliko nevažnih i manje vrijednih pomena kandidata iz raznih političkih subjekta koji obitavaju u Bihaću.

No, cijelo ovo vrijeme najveća misterija bila je da li će se aktualni gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić ponovno kandidirati za novi četverogodišnji mandat i tko će biti kandidat za Gradonačelnika ispred bihaćke SDA. Prema nezvanično potvrđenim informacijama iz visokih političkih krugova SDA BiH, na predstojećim lokalnim izborima SDA Bihaća i politička platforma POMAK nastupiće sa zajedničkim kandidatom za Gradonačelnika Bihaća a to je Šuhret Fazlić.

Jedno je sigurno da političkih previranja na političkoj sceni grada Bihaća neće manjkati i slobodno možemo najaviti "haotično" predizborno Bihaćko ljeto.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top