All for Joomla All for Webmasters

Halil Bajramović: "Meni dobri." - Narod i pravda nezaustavljivo gradi stranačku mrežu u gradu Bihaću

14 August 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 1107 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Facebook

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini koji će se održati 15.11.2020. godine rok za podnošenje kandidatskih listi ističe u ponedjeljak, 17.08.2020. godine u 16 sati.

Halil Bajramović, lider stranke Narod i pravda u USK uoči nadolezićih lokalnih izbora nezaustivljivo gradi stranačku mrežu u gradu Bihaću. Naime, za očekivati je da će Narod i pravda u narednim danima završiti do sada najveći stranački transfer te svoje redove pojačati bihaćkim političkim kapitalcima. Predsjednik NiP USK Halil Bajramović na svojem Facebook profilu prije dva dana objavio je fotografiju iz lokalnog bihaćkog restorana pod naslovom “Meni dobri” i tako opet podigao prašinu na političkoj sceni grada Bihaća uoči lokalnih izbora.

Očigledno je da Halil Bajramović radi aktivno i da je zainteresiran za ono što mnogi u bihaćkom SDP-u nisu, te zauzima puno jače pozicije u gradu Bihaću od sadašnjih. Iako su pojedinci sa objavljene fotografije tvrdili da je to tek jedno obično druženje uz kafu. No, mi ipak smatramo da su “obrisani” sa liste bihaćkog SDP u konačnici shvatili da centrala SDP-a BiH neće mijenjati listu i da su ih pustili niz vodu, vjerovatno su odlučili da svoje političko preživljavanje u Bihaću osiguraju u stranci Narod i pravda. Vrijeme za predaju kandidatskih lista neumitno prolazi i “obrisanima” je jako smanjen politički manevarski prostor te im ne preostaje ništa drugo nego da u zadnjim minutama stranačkih transfera promjene stranački dres.

Podsjećanja radi članica Predsjedništva SDP-a BiH i aktulna zastupnica u Skupštini USK Fatka Kulenović je na lokalnim izborima 2016. godine ostvarila je solidan izborni rezultat i dobila povjerenje 1383 birača iz Bihaća. No, na općim izborima 2018.godine u odnosu na lokalne 2016.godine u gradu Bihaću izgubila je povjerenje kod bihaćkih birača za 59.79%, osvojila je tek 827 glasova. Sa druge strane jedan od najaktivnijih i najpopularnijih vijećnika u Gradskom vijeću Bihaća Adnan Habibija na lokalnim izborima 2016.godine dobio je 672 glasa, a Admir Čavkić, podpredsjednik SDP-a Bihaća, ostvario je nešto slabiji rezultat i dobio 517 glasova što nije bilo dovoljno da zasjedne u vijećničku klupu.

Novim stranačkim transferima u Bihaću, Bajramović tako nastoji ojačati svoj položaj do održavanja općih izbora za dvije godine, pa smo sigurni da "obrisane" nije samo zvao na kafu i čakulanje o bezveznim temama. Završetkom ovog stranačkog transfera Bajramović i Narod i pravda ne samo da će ostvariti do sada najveći politički kapital u Bihaću nego za očekivati je i prelazak stotinjak i više članova pa i cijelih mjesnih ogranaka bihaćkog SDP-a u Narod i pravda.

Na koncu smo uspjeli stupiti u kontakt sa Halilom Bajramovićem koji nam je u kratkom i srdačnom razgovoru na našu konstataciju da je opet digao prašinu, uz smijeh odgovorio da mu je to posao. Na naše pitanje hoće li biti iznenadjenja kratko je odgovorio: Hoće.

 

NAPOMENA: Bisce.ba za ovaj članak nije dobilo ni 50 KM ni 100 KM, već smo dobili vreću krompira, vreću luka i pet kilograma graha, a obećano nam je i pet metara bukovih drva iz Grmeča.

Top