All for Joomla All for Webmasters

UPUĆUJEMO ZAVRŠNU RIJEČ POŠTENIM I ISKRENIM BIHAĆKIM SDP-ovcima: Želite li 15. novembra 2020.godine dati svoj glas nasilniku, farmeru, četverogodišnjim spavačima u gradskom vijeću, rektalnim aplinistima, preletačima ... ?

13 November 2020
(3 ocjena)
Pročitano 674 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

U nedelju 15. novembra 2020.godine birači grada Bihaća na izbornoj liste bihaćkog SDP-a neće pronaći članicu Predsjedništva SDP BiH i predsjednicu Kluba zastupnika SDP u Skupštini USK Fatku Kulenović, predsjednika Kluba vijećnika SDP u Gradskom vijeću Bihać Adnana Habibiju, Anitu Redžić predsjednicu Foruma žena SDP Bihać, Admira Čavkića podpredsjednika SDP Bihać, te Amira Korčića predsjednik Foruma mladih SDP Bihać.

Nažalost bihaćki SDP izlazi na lokalne izbore bez jakih imena i političkih kapitalaca. To je bila taktika s kojom su Hajrudin Havić, Alen Zulić i Vedran Prša odlučili izaći na lokalne izbore 2020.godine sa izbornom listom na kojoj se nalaze odani SDP-ovci koji pripadaju unutarstranačkom klanu Hajrudina Havića. Na izbornoj listi su oni koji nisu smjeli kritizirati njihove poteze i klimoglavci, rektalni alpinisti, te oni koji nikada nisu javno osudili sad već presuđenog nasilnika Alena Zulića. Zbog svega unutar bihaćkog SDP-a pred 15. novembar 2020.godine vlada konfuzija i razoračenje članstva i simpatizera. Pokušavaju Alen Zulić, Albinko Muslić, Hajrudin Havić, Vedran Prša i drugi animirati članstvo bihaćkog SDP-a da izađu na izbore i pruže podršku ovakvoj izbornoj listi, ovakvom oronulom i olinjalom bihaćkom SDP-u.

Na izbornoj listi bihaćkog SDP-a nalaze marginalci koji nemaju gotovo nikakvu podršku, koji su na raniji lokalnim izborima dobijali između 50 i 150 glasova u vlastitom gradu, te su izvan svojeg uskog mikro-nivoa (mjesna zajednica) nepoznati i politički irelevantni. Takve osobe su daleko od ozbiljnih kandidata za Gradsko vijeće Bihaća i nemaju potencijal privući širi broj ljudi! Za svoj nerad i prespavani mandat 2016. - 2020. u Gradskom vijeću nagrađeni su Rusmira Konjević, Nedžad Mešić i Adis Šušnjar čiji će rad u Gradskom vijeću neće biti upamćen po ni čemu. Na prste jedne ruke može se izbrojati koliko su ovo troje vijećnika podnijeli inicijativa, vijećnikih pitanja te koliko su puta bili za govornicom Gradskog vijeća. Nakon prespavamog četverogodišnjeg mandata u vijeću žive u iluzijama i snovima da će im birači grada Bihaća, članstvo i simpatizeri SDP-a u nedelju 15. novembra dati povjerenje i izabrati ih da prespavaju naredne četiri godine u Gradskom vijeću.

Najveća sramotna i ponižavajuća odluka Hajrudina Havića i njegovih rektalnih aplinista je izbor Alena Zulića da bude nosilac liste bihaćkog SDP-a na lokalnim izborima, onaj Alen Zulić koji na krajnji mučki način fizički napao Admira Čavkića podpredsjednika SDP-a Bihaća i ponizio ga i omalovažio pred njegovom porodicom i javnošću, ali pravda je zadovoljena. Alen Zulić, ta "moralna vertikala" Gradske organizacije SDP BiH Bihać priznao je krivicu pred Sudom u Bihaću te je Admir Čavkić u objavi na društvenim mrežama napisao:

“Ovih pola godine je valjalo trpiti određene pritiske, omalovažavanja i sramotu koju mi je nanio sada slobodno mogu reći PRESUĐENI NASILNIK, koji i dalje manipuliše i obmanjuje javnost kako se baš ništa nije desilo.”

Svojim činom nasilništva Alen Zulić nije nanio samo štetu ugledu Admira Čavkića, Alen Zulić nije samo ponizio i omalovažio ideju socijaldemokratije u gradu Bihaću nego je pred cijelom BiH javnosti nanio nesagledivu štetu ugledu i časti članova i simpatizera bihaćkog SDP-a. Pred biračima SDP-a grada Bihaća izbor je samo jedan: demokratski kazniti ovu političku vucibatinu i presuđenog nasilnika te ga za sva vremena poslati na političko smetljište.

Alen Zulić je uvjeren i igra na kartu da će Bišćanke i Bišćani automatizmom glasati za njega ali to je vrlo uvredljivo za SDP-ove birače koje izgleda Alen Zulić smatra političkim nedoraslima, nepismenim i glupim i da će ga izabrati u Gradsko vijeće grada Bihaća. Izbor Alena Zulića u Gradsko vijeće bio bi koban za bihaćku političku scenu, a članovi i simpatezeri bihaćkog SDP-a neće ništa izgubiti, naprotiv kažnjavanjem Alena Zulića na lokalnim izborima sačuvat će dignitet bihaćkog SDP-a i Gradskog vijeća grada Bihaća.

Također članovi i simpatezeri bihaćkog SDP-a neće ništa izgubiti ako u nedjelju 15. novembra 2020.godine kazne i četverogodišnje spavače u Gradskom vijeću Rusmiru Konjević, Nedžada Mešića i Adisa Šušnjara. Ako članovi i simpatizeri ipak žele da biraju vijećnika u Gradskom vijeću sigurni smo da na SDP-ovoj izbornoj listi ima kandidatkinja ili kandidata koji su totalna suprotnost od Alena Zulića, Rusmire Konjević, Nedžada Mešića, Adisa Šušnjara, Aljoše Bobića, Emine Štrkljević, Tenzile Skopljak itd.

Iskreni i pošteni bihaćki SDP-ovci razumiju kako je posao socijaldemokrata 21. vijeka zalaganje za radnike, a ne koketiranje sa laburistima (uz to, još i sljedbenicima ratnog zločinca Fikreta Abdića). Isto tako bihaćki SDP-ovci znaju da je priča sa Hajrudinom Havićem unaprijed izgubljena u nedelju, 15.novembra 2020.godine jer je on čovjek farme, lišen elementarnog političkog erosa i svih nosivih greda harizmatske osobe. Posljedice načina rada Hajrudina Havića iz prethodnog perioda i danas se osjećaju, jer je uspio što nitko, uništio je ljevicu u Bihaću, odvojio je od stvarnosti, odvojio je od primarnog biračkog tijela, odvojio je od osnovnih ideja i doveo bihaćki SDP da funkcionira kao družina Pere Kvržice. Hajrudin Havić uspio je podijeliti bihaćki SDP do te mjere da je stvorio međusobno posvađane grupe i frakcije, i uništio imidž bihaćkog SDP-a nenormalno lošom kadrovskom politikom.

Top