All for Joomla All for Webmasters

ISTAKNUTI ČLAN SDA BIHAĆA POZIVA NA POLITIČKU ODGOVORNOST ZBOG IZBORNOG FIJASKA BIHAĆKE SDA NA LOKALNIM IZBORIMA

18 November 2020
(6 ocjena)
Pročitano 2135 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku nezavisnog informativnog portala Bisce.ba
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Irman Alijagić / Facebook stranica Irman Alijagić
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Nakon izbornog debakla nitko od zvaničnika bihaćke SDA nije se oglasio u javnosti. No, prvi korak je napravio istaknuti član SDA Bihaća Irman Alijagić koji je na društvenoj mreži Facebook objavio je post u kojem otvoreno kritikuje i poziva na političku odgovornost i polaganje računa u Gradskoj organizaciji SDA Bihaća, te ostavke kreatora koji su osmislili i vodili izbornu kampanju. U nastavku pročitajte cijelu objavu Irmana Alijagića ...

POLITIČKA ODGOVORNOST!!!

POLITIČKA ODGOVORNOST je polaganje računa onima koji su TI ukazali povjerenje ili povjerili mandat, a mandat u političkom smislu funkcionira kao povjeravanje ovlaštenja ili političke moći, u kojoj je jedna strana dužna izvršiti povjerene joj poslove i zadatke i nakon toga položiti račun poslije protoka određenog vremenskog perioda o urađenom, u našem slučaju poslije izbornog procesa.

Gdje je POLITIČKA ODGOVORNOST u GO SDA Bihać poslije izbornog fijaska koji smo doživjeli???

Dragi prijatelji, podsjetiću Vas da je SDA Bihać 2016. godine dobila 7.227 glasova za GV Bihać i ostvarila 11 vijećničkih mandata, kandidat za gradonačelnika SDA Hadis Jusić je dobio 8.180 glasova. U veoma teškim i specifičnim uslovima, u borbi protiv svih, ostvarili smo navedeni rezultat.

Na ovim izborima SDA Bihać je dobila 4.918 glasova za GV Bihać i ostvarila 8 vijećničkih mandata a kandidat za gradonačelnika dr. Samir Muminović, ujedno i predsjednik GO SDA Bihać, je dobio 3.546 glasa.

U 4 godine stranka je izgubila oko 2.300 glasova a kandidat za gradonačelnika ispred SDA Bihać oko 4.650 glasova.

I SVI ĆUTE!!!

Gospodo, Vi koji ste kreirali i sprovodili politiku GO SDA Bihać, Vi koji ste kreirali izbornu listu SDA Bihać, Vi koji ste osmislili i proveli izbornu kampanju, i na kraju Vi koji ste našu SDA odveli u najveći poraz u zadnjih 30 godina, od Vas se gospodo traži POLITIČKA ODGOVORNOST!!!

A ona mora biti samo BEZUVJETNA OSTAVKA NA SVE FUNKCIJE U GO SDA BIHAĆ i odlazak sa svih političkih i stranačkih funkcija.

Na ovo Vas pozivam ja, Irman Alijagić, istinski SDA-ovac, kojem ništa od SDA nikad nije trebalo niti će trebati, na ostavku Vas pozivaju hiljade i hiljade članova o simpatizera SDA BIHAĆ koji su Vam pokazali šta misle o Vama i Vašoj politici.

Ako i malo imate karaktera,poštenja i odgovornosti ( ja sumnjam da imate ) večeras će te dati OSTAVKE, sutra je već kasno.

SDA Bihać će prevazići i ovu krizu u koju su nas doveli nesposobnjakovići,uhljebi,poltroni i klimoglavci, znaju građani Bihaća da ovo nije prava SDA Bihać, ponovno će SDA biti ono što je i bila: POBJEDNIČKA STRANKA.

Irman Alijagić 

Top