All for Joomla All for Webmasters

PUČE TOP IZBORI PROĐOŠE - NOVOIZABRANI GRADONAČELNIK PREVARIO GRAĐANE BIHAĆA: MIGRANTSKI KAMP “BIRA” ...

20 November 2020
(2 ocjena)
Pročitano 2291 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Migranti se moraju vratiti u kamp “Bira”, ministar sigurnosti Selmo Cikotić, 2. oktobra 2020.godine

Podsjećanja radi, 2. oktobra 2020.godine, održan je sastanak kojim je predsjedavao je ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, a prisustvovali su predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i Službe za poslove sa strancima BiH, te premijer USK Mustafa Ružnić, komesar policije USK Mujo Koričić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić tom prilikom je istakao da se migranti trebaju izmjestiti iz gradskih i urbanih sredina, ali u za to pripremljene objekte, te da se mora poštovati hijerarhija države, te da ne može općinsko vijeće ili kantonalna vlada diktirati državnim institucijama o međunarodnim organizacijama šta će raditi. Novoizabrani gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić kazao je da migranti neće biti vraćeni u kamp “Bira” i tom je prilikom zahtijevao od premijera USK i policijskog komesara da se nijedan migrant više ne smije vratiti u kamp “Bira”.

Kako saznajemo od pouzdanih izvora koji su bliski Vladi USK i Ministarstvu BiH, novoizbrani gradonačelnik Šuhret Fazlić daće "suglasnost" da se ponovno otvori migrantski kamp “BIRA” u Bihaću pod opaskom da se spriječi tzv. humanitarna kriza u periodu koji je pred nama. Isto tako nam javlja naš izvor blizak Ministarstvu sigurnosti BiH migrantrski kamp “BIRA” biti će otvoren do kraja mjeseca novembra ove godine.

I na kraju podsjećamo građane Bihaća na izjavu novoizabranog gradonačelnika Bihaća od 22. oktobra 2020.godine kada je kazao da će se 15. novembra 2020.godine migrantski kamp LIPA zatvoriti i da će se međunarodne organizacije povući, te da će od građana Bihaća tražiti da migrante vode svojim kuća i da je spreman to tražiti od Bišćana. (televizija N1 BiH link: http://ba.n1info.com/Vijesti/a480572/Fazlic-Ako-treba-migrante-cemo-primiti-u-svoje-kuce-Biru-ne-otvaramo.html )

U duhu narodne poslovice koja kaže puče top izbori prođoše, novoizabrani gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlića na početku drugog mandata odmah je prevario građane Bihaća i popljuvao ranije datu riječ da migrantski kamp "BIRA" ne može biti otvoren. Bišćanke i Bišćani birali ste a sad ćutite i trpite i molite Boga da nepadne mrtva glava kao u Sarajevu.

Top