All for Joomla All for Webmasters

Tko traži istinu mora je znati podnijeti: Istinite laži premijera USK

19 December 2019
(0 ocjena)
Pročitano 1476 puta

Istina je jedan od temeljnih pojmova u filozofiji, osobito u spoznajnoj teoriji. Istina se često veže s pojmovima: misao, zbilja, osobina, pojam, bit, znanje, veza, inteligencija... Neki misle da se do istine, pravog razumjevanja znanja može doći samo prosvjetljenjem, a ne pojmovima.

Prije tri dana, tačnije 16/09/2019.godine premijer Vlade USK Mustafa Ružnić obratio se grupi izabranih medija s ciljem da iznese svoju istinitu laž u vezi zapošljavanja u javnim institucijama Unsko-sanskog kantona. Ustvrdio je Premijer da traje okupacija vlasti, to je tačno i građani USK su svjedoci ali pravne okupacije vlasti USK od strane koju provodi pravna država na čelu sa Tužilaštvom USK i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP). Aktualna vlast sama je sebe kriminalizirala i danas je takva, a zahvaljujući kriminalnoj organizaciji A-SDA i njenim vjernim čuvarima i satelitima SDP-u, Nezavisnom bloku, Našoj stranci i grupi nezavisnih zastupnika (Agan Bunić, Ifeta Kadić, Ilda Alibegović). Istina, kriminala u USK bilo je i prije dolaska na vlast kriminalne organizacije A-SDA 2018.godine, ali sigurno ne u ovim razmjerima kao danas. A-SDA je za godinu dana u USK kriminalizirala Skupštinu, obrazovanje, medijski prostor, javna poduzeća i institucije, a na nivou Federacije uspjeli su kriminalizirati i sport.

Premijer kukavički izbjegava da zvanično javnosti USK prezentira stav Vlade USK u vezi hapšenja njegovih stranačkih kolega Admira Hadžipašića, Irfana Durića, Rasima Pajića i još nekolicine uglednih članova A-SDA. Samo Premijer govori istinu dok svi drugi lažu, laže Porezna uprava koja po njemu iznosi paušalne i netačne podatke, lažu mediji koji iznose validne podatke institucije koja je zadužena za ubiranjem novca od poreza, a tim novcem se plaćaju uhljebi kao na primjer Premijer, uhapšeni zastupnici Rifet Pajić i Irfan Durić te drugi. Porezna uprava laže samo zato što nije pod političkom i finansijskom kontrolom kriminalne organizacije A-SDA, a da jest financijska kataklizma Unsko-sanskog kantona bila bi epskih razmjera.

Premijer na press konferenciji iznosi nekakve podatke i tabele iz Ministarstava i Javnih institucija i poduzeća u USK kako kaže ovjerenih pečatom i potpisom, a niti jedan medij bio javni ili privatni koji su pod kontrolom Vlade USK nije objavio tzv. podatke i tabele. Sve što se dalo vidjeti da Premijer pred kamerama mlatara s snopom praznih listova papira i to je istina.

Vidno iznerviran i rastrojen Premijer kaže da će pred građane USK izlaziti istinom i samo istinom i da će transparentnost rada njegove Vlade uvijek javno iznositi putem medija. Ako je istina temelj u Premijerovoj filozofiji zašto javno ne objavi poimenične podatke o utrošku budžetske rezerve Kabineta premijera u posljednjih godinu dana i transparentno upozna javnost USK tko je uživao ili još uživa u finansijskim blagodatima budžetske rezerve. Ako je Premijer veliki istinoljubac zašto ne naredi Ministarstvu financiju u Vladi USK da javno objavi detaljne i poimenične podatke o dodjeli javnog novca i da građani USK, a na koje se stalno poziva, imaju uvid tko je, koliko i po kojem osnovu u 2019. godini isisao javnog novca po raznim projektima.

Na kraju press konferencije Premijer uplašenim i isprekidanim glasom reče da neće dozvoliti da oni budu glineni golubovi i da neće dozvoliti ovakvo ponašanje prema njima. Nije kazao tko su oni i prema kome se neće dozovoliti takvo ponašanje, da li su to članovi Vlade USK ili su to članovi kriminalne organizacje A-SDA ? No, to nije bitno, istina je ta da su Premijer i njegova kriminalna organizacija A-SDA sami sebe učinili glinenim golubovima, a mediji koji ne žele biti plaćeni(ci) javnim novcem prema Premijeru i njima ponašat će se u skladu sa Kodeksom za štampu i online medije u BiH i pobijat će vas samo istinom i istinom.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top