All for Joomla All for Webmasters

Low-intelligence polemika: Šta sad građani USK imaju od toga, primjerice, tko je, gdje i kada završio fakultet ...

06 March 2021
(0 ocjena)
Pročitano 702 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Musić (SDA) moraju shvatiti da su ušli u bitku u kojoj će i jedan i drugi izgubiti, obojica su građanima pokazali da nemaju inteligenciju da se bave ozbiljnijim temama koje će građanima USK omogućiti barem nešto bolji život.

Situaciju koju sam nam priredila ova dva tzv. političara, mogli smo se uvjeriti da su obojica politički inteligentno podkapacitirani i nemogu biti lideri, a njihova komunikacija je na nivou Muje i Hase koji se svađaju oko međe. Šta sad građani USK imaju od toga, primjerice, tko je, gdje i kada završio fakultet, tko će biti doktor nauka i tko kome drži kišobran i nosi mantil, tko je promjenio koliko stranačkih dresova.

Kruha i igara sad već pomalo eskalira, a u društvenom smislu to nema nikakve koristi. Unsko – sanski kanton je u velikoj krizi, budžet se primarno puni od uslužnih djelatnosti, korona je tu, a i zdravstveni sistem nam je na nivou srednjeg vijeka. Koliko god se ova seoska prepucavanja Halila i Jasmina možda čine zabavnima ona pokazaju tko, nažalost, odlučuje o sudbini građana Unsko-sanskog kantona. Građani USK ionako ne mogu znati tko je oko čega u pravu i zašto, ali obojica su pokazala da se ne znaju ponašati u skladu sa svojim javnim funkcijama.

U čitavoj ovoj priči prepucavanja između Halila i Jasmina građane USK zanima zašto se nitko od njih dvojice ne bavi pitanjem o otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru i privlačenju stranih investicija u USK, ali su zato ova dvojica tzv.političara do maksimalne mjere intenzivirala uzajamnu paljbu kao da nema daleko važnijih tema.

Low-inteligence polemika ova dva tzv.političara pokazuje koliko su pametni, koliko su zainteresirani za probleme građane Unsko-sanskog kantona i čvrsto smo uvjereni da je naš put u dalju propast kroz njih dvojicu zagarantiran. Prepucavaju se oko marginalnih tema, a pregršt je stvarnih problema u Unsko-sankom kantonu koje treba HITNO rješavati. Ne pokazuju lijep primjer građanima USK, ali su uvjereni da su svojim ponašanjem pridobili naklonost građana, a ustvari su svojim facebook politikanstvom samo sebi odmogli.

Facebook politikantsvo s elementima pojmovnog sakaćenja i basne između Halila Bajramovića i Jasmina Musića je poput strašne saobraćajne nesreće od koje ne možeš odvratiti pogled. Ili poput “tuče” razrednih štrebera koji se međusobno šamaraju i prijete si u vjetar... a zato vrijeme Unsko-sanski kanton puca po svim šavovima. Sva govna iz svih šahtova svakog dana isplivavaju na površinu, građani proživljavaju najgoru psihozu od rata, građani strahuju za vlastiti opstanak u situaciji gdje se firme zatvaraju i propadaju. Pitamo se zašto građani uopšte prate njihovo prepucavanja, to jalovo natezanje konopca facebook politikanstva.

Top