All for Joomla All for Webmasters

FATKA, GRGA I HAJRO ZADAJU GLAVOBOLJE HOZANU: GUBITNICI NA IZBORIMA 2018. ŽELE MINISTARSKE FOTELJE U VLADI USK ?!

16 November 2018
(0 ocjena)
Pročitano 1498 puta

Podjela vlasti je naziv za političku doktrinu koja smatra kako, u svrhu spriječavanja samovolje, veće efikasnosti i postizanja političke stabilnosti, suverena vlast u nekoj državi mora biti ograničena njenom podjelom na dva, odnosno tri segmenta koja su nezavisna jedan od drugog.

Matematičko-foteljaška koalicija (ASDA – SDP – DF – SBB – NB) u Krajini još uvijek nije uspjela sklopiti konačan sporazum o podjeli vlasti u Unsko-sanskom kantonu. Očekuje se da podjela "kolača" vlasti počne nakon konstituirajuće sjednice novog saziva Skupštine USK.

Neformalnom lideru matematičko-foteljaške koalicije presuđenom kriminalcu Rifetu Hozanoviću u pregovorima za podjelu funkcija u izvršnoj vlasti kantona nesnosnu glavobolju nanosi SDP USK, to jest izborni gubitnici na posljednjim općim izborima Hajrudin dr. Havić i Mirković Željko, te novoizabrana poslanica u Skupštini USK Fatka Kulenović, predsjednica SDP Bihaća.

Lovačko – farmerski duet traži Ministarske pozicije u novom sazivu Vlade USK i to, Hajrudin dr. Havić instistira na poziciji Ministra zdravstva, rada i socijalne politike, dok Željko Mirković traži ni manje ni više poziciju Ministra za pitanje boraca i RVI ili da se formira Ministarstvo turizma na čijem čelu bi bio pomenuti Mirković.

Prema informacijama koje naš portal ima od provjerenog izvora iz SDP-a, farmersko-lovački dvojac poslao je poruku neformalnom lideru matematičko-foteljaške koalicije, u slučaju neispunjvanja njihovih zahtjeva biti će upitna podrška SDP-a u Skupštini USK i Gradskom vijeću Bihaća.

Također naši izvor u neformalnom razgovoru kazao nam da Predsjednica SDP-a Bihaća Fatka Kulenović, novoizabrana poslanica u Skupštini USK, podršku matematičko-foteljaškoj koaliciji uslovljava imenovanjem njenog supruga Almira dr. Kulenovića na poziciju Direktora kantonalne bolnice “dr. Irfan Ljubijankić” Bihać ili njeno imenovanje na poziciju Predsjednice Skupštine USK.

Ono što se nažalost čini kao sigurna opklada – čekaju nas nove četiri godine krize, zastoja, nejasne situacije tko je vlast, a tko opozicija.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top