All for Joomla All for Webmasters

PREDSTAVLJAMO VAM GENIJALCA IZ BUŽIMA: Za tri mjeseca završio fakultet

24 November 2019
(0 ocjena)
Pročitano 5111 puta

Mulalićeva fotelja počela se klimati kada su iz sarajevske direkcije zatražili diplomu. Dobio diplomu visoke i više stručne spreme l Kako su zapošljavali

Kasim Mulalić, politički mentor Agana Bunića, osramoćenog i smijenjenog predsjedavajućeg Skupštine USK, nedavno je smijenjen s pozicije direktora “BH Pošte” u Bihaću nakon što je godinama obnašao i koristio ovu poziciju za uhljebljavanje bliskih prijatelja, daidžića, amidžića, rođaka...

Ko je žrtva

U posljednjih nekoliko mjeseci Mulalić i Bunić zaposlili su između 40 i 50 rođaka, mahom iz Bužima, dok su Cazinjani i Bišćani mogli da stoje u redu.

No, Mulalićeva se fotelja počela klimati kada je iz direkcije iz Sarajeva zatraženo da svi rukovodioci odjeljenja dostave diplome u centralu.

I, gle čuda, Kasim Mulalić je 16. decembra 2006. godine stekao akademsko zvanje na Panevropskom univerzitetu „Aperion“ u Banjoj Luci i to diplomirani menadžer specijalista poslovne ekonomije s postignutih 240 ECTS bodova. Ništa ne bi bilo čudno da u arhivu ovog univerziteta nema i dokument da je već 17. decembra iste godine Mulalić postao diplomirani menadžer poslovne ekonomije s postignutih 180 bodova.


Dakle, Mulalić je prvo postao specijalista sa 240 bodova pa onda diplomirao i tako postao direktor “BH Pošte” u Bihaću.

Kako je Mulalić uspio u 24 sata dobiti i diplomu sa visokom i višom stručnom spremom, pitanje je za Univerzitet iz Banje Luke, ali prvenstveno za Mulalića, koji posljednjih dana, kao i njegov prijatelj Bunić, poput uvrijeđenih snahica po Bihaću šire demagogiju da su, tobože, žrtve nekakvih političkih igrica?!

Jedinstven slučaj

Tako bi Mulalić mogao postati jedinstven slučaj u BiH da je za tri mjeseca završio četvrtu godinu fakulteta te da je diplomu visoke stručne spreme dobio sa 240 ECTS bodova, a onda diplomu više stručne spreme sa 180 ECTS bodova.

Također, čitav grad na Uni zna da je djevojka inicijala P. E. (identitet poznat redakciji) zaposlena u pošti preko Bunića i u to vrijeme još direktora Mulalića.

Zašto su ignorirana djeca šehida

Na konkursima u “BH Pošti” u Bihaću, Direkciji za regionalne ceste USK, “Šumama USK” nije bilo mjesta za djecu šehida. Posljednih sedmica na društvenim mrežama sve više Cazinjana i Bišćana komentira da su se po nekoliko puta prijavljivali na konkurse, ali da je dvojac Bunić–Mulalić zapošljavao po svom nahođenju i htijenju.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Avaz
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Portal bisce.ba
  • Autor teksta / Izvor informacije: E. Trako / Portal Avaz.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top