All for Joomla All for Webmasters

SRAMOTA: LJEKARI KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU SVOJIM NOVCEM KUPUJU POTROŠNI MEDICINSKI MATERIJAL

29 March 2020
(0 ocjena)
Pročitano 1708 puta

SRAMOTA: LJEKARI KANTONALNE BOLNICE U BIHAĆU SVOJIM NOVCEM KUPUJU POTROŠNI MEDICINSKI MATERIJAL

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine ističe da je u aktuelnoj epidemiji koronavirusa u BiH testiranje na virus sporo i nedovoljno. Ponovo apeliraju na nadležne da intenziviraju sve aspekte borbe protiv epidemije koja prijeti da “potpuno i trajno poremeti zdravstveni sistem Federacije BiH i države BiH, javlja Klix.ba

“Nemamo adekvatnu zaštitinu opremu ili barem većina nas je nema. Istureni smo u borbi protiv zaraze bez osnovnih sredstava zaštite, dok država presporo i djelomično reagira. Prisiljeni smo da se sami organiziramo kao sindikat i nabavljamo svojim kanalima neophodnu zaštitnu opremu.”, navode između ostalog iz Sindikata.

Dok se federalni Sindikat ljekara oglašava i upozorava na to da su ljekari istureni na prvoj liniji odbrane od korona virusa i traže od nadležnih da po ptom pitanju nešto hitno poduzmu, u Krajini Sindikat ljekara još uvijek bez konkretnih koraka i poteza kada je u pitanju zaštita zdravstvenih radnika. U razgovoru sa nekim ljekarima iz Krajine, doznajemo kako ovdašnji Sindikat, osim što je nabavio (a i to od sindikalnog novca tj. skidanjem od plaća ljekara) sredstva za dezinfekciju, rukavice i maske, nije poduzeo ništa konkretno kako bi dodatno zaštitio ljekare u Krajini.

Ako se uzme u obzir da je Radio-televizija Unsko-sanskog kantona jučer objavila da u Krajini strahuju od ulaska korona virusa u bolnicu, onda je obaveza Sindikata tim veća i morali bi konačno poduzeti konkretne mjere u pravcu zaštite ljekara i medincinskih radnika jer ako oni počnu da obolijevaju, onda bi krajiško zdravstvo moglo doživjeti kolaps.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Portal bisce.ba
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal objektiva.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top