All for Joomla All for Webmasters

EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO TKO SU KANDIDATI ZA MINISTRA SIGURNOSTI BiH IZ UNSKO-SANSKOG KANTONA

10 June 2020
(0 ocjena)
Pročitano 1232 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Prilikom gostovanja na televiziji Hayat Lider najveće bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović govorio je o posljednjim turbulencijama u državi, oslabljenoj poziciji SDA, krnjem Vijeću ministara, vladajućoj koaliciji.

Između mnogobrojnih tema o kojima je govorio predsjednik Izetbegović, govorio je i o prijedlogu za novog Ministra sigurnosti BiH.

Lider SDA bi trebao da predloži novog ministra sigurnosti. Od ranije je poznato da su u opticaju tri imena - Mirsad Vilić, Hazim Rančić i Adil Osmanović. Izetbegović je za televiziju Hayat govorio o još jednoj osobi čije ime nije otkrio, no kazao je da postoji ideja da ministar bude iz Krajine zbog teške situacije sa migrantskom krizom kojom smatra da bi najbolje upravljao neko ko osjeti kako je ljudima koji žive u najpogođenijim mjestima.

Bisce.ba portal nezvanično saznaje da su iz Unsko-sanskog kantona u opciji tri kandidata za Ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, i to:

1. SENAD KLJAJIĆ (SDA Sanski Most), bivši ministar MUP-a u Vladi USK

2. ESAD BAŠAGIĆ (SDA Cazin), bivši zastupnik u zastupničkom parlamentu Federacije BiH

3. ERVIN BIBANOVIĆ (SDA Bihać), bivši ministar MUP-a u Vladi USK. Trenutno savjetnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi FBiH

“Sve su to ljudi koji mogu raditi taj posao. A ima ideja da to i bude neki čovjek, kadar SDA iz Krajine koji bi se pozabavio problemom migranata. Krajišnik koji osjeća kako je to njima i da se fokusira na problem u Krajini koji stvaraju migranti – kazao je Izetbegović za televiziju HAYAT. 

Tko će na kraju sjesti u "vruću" ministarsku fotelju i uhvatiti se u koštac sa migrantskom krizom koja je odavno grad Bihać bacila na koljena, saznat čemo u narednim danima.

Top