fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Bosna i Hercegovina

INTEGRACIJE OBJAVLJENA GODINA KAD BI BIH MOGLA UćI U EU!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Samo jedna zemlja od onih koje su kandidati za ulazak u EU će biti spremna da pristupi Uniji prije 2023. godine, a BiH bi to mogla da postigne tek 2050. godine, navodi se u najnovijem izvještaju profesora Univerziteta u Sent Galenu Tine Frejburg.

U izvještaju se navodi da bi Makedonija mogla da ispuni praktične, zakonske i tehničke kriterijume za pridruživanje EU u narednih šest godina, ali da su Albanija, Crna Gora, Srbija, Turska, BiH i Kosovo daleko od pridruživanja Uniji.

Frejburgova navodi da bi Turska, Srbija i Crna Gora mogle da usklade svoje zakonske norme sredinom 2030-ih, dok za BiH i Albaniju smatra da neće dostići kriterijume EU prije 2050. godine, što je “dokaz da političke ambicije u tim zemljama prevazilaze realnost situacije”, prenosi britanski “Ekspres”.

“Crna Gora bi mogla da bude među prvim zemljama koje mogu da postanu članice EU”, rekla je Frejburgova i naglasila da su politička veta drugih zemalja EU, kao i sama politička volja crnogorske Vlade, izvan kontrole studije.

Posljednja zemlja koja se pridružila EU je Hrvatska, koja je pristupila bloku 2013. godine, ali još nije pristupila Šengenu niti evrozoni.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 128


NAPOMENA:


Datum objave članka: 09/11/2017


Vrijeme objave članka: 14:14


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!