fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Kolumne

“INTELEKTUALAC” NA PARTIJSKOM ZADATKU!

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

U proteklih nekoliko mjeseci izdešavalo se puno toga oko federalnog zastupnika krajiške SDA Asima Kambera. Nizom gafova ovaj političar krajiške SDA navukao je na sebe ogromnu pažnju javnosti, o tužilačkoj da i ne govorimo.

Zbog  objavljivanja službene tajne na njegovom blogu i na “porodičnom” portalu inmedia.ba.   iz transkripata Državne agencije za istrage  i zaštitu (SIPA) BiH koje je ova policijska agencija u posebnim istražnim radnjama službeno pribavila za krivični predmet protiv bivšeg  čelnika “Unsko-sanskih šuma” Đevada Muslimovića i pet njegovih najbližih saradnika Asim je postao predmetom istrage Kantonalnog tužilaštva.  On je objavio  više tonskih prisluškivanja  koja još uvijek nisu korištena  u krivičnom predmetu “Šume”.  

Sujetni, nadobudni bloger Asim, „hodajuća nesreća Krajine“, alfa i omega krajiške SDA, u jednom se danu preobrazio i pokazao patološki strah. Šta je razlog tolikom Asimovom starhu? Da li shvatanje da kao političar sebi nije smio dati za pravo da se bavi novinarskim poslom, jer se tu onda radi o pristrasnosti i sukobu interese ili da nije smio objaviti službene tajne i presretnute razgovore, odnosno da je time prekršio zakon. Vjerovatno je i jedno i drugo, a prije će biti da je Asim zbog ovoga drugog shvatanja i ugasio svoj blog.

Zbog patološkog straha Asim je uporno pokušavao stvoriti sebi okruženje u kojem se neće ničega bojati. Pusto nastojanje za tim, ničim garantiranim idealom tjerao je Kambera da se batrga izmedju raznih stvarnosti, bori se s njima, laže, mulja i straši druge. Patološki strah od gubitka vlasti tjerao je Asima da u opskurnom portalčiću objavljuje svoje blogove koji su pamfletistički napisi puni banaliziranja, sklepani na isti kalup da nemušto elaboriraju već unaprijed očekivano.

“Intelektualac” na partijskom zadatku  Asim nije mogao prihvatiti da mu krajiška SDA puca po šavovima, da je napuštaju cijele općinske organizacije. Jer kad se poslušaju mišljenja relevantnih političkih analitičara i kada se direktno konfrotiraju brojni argumenti, onda se Asimova krajiška SDA raspada kao obična kula od karata. Dijagnoza relevantnih analitičara da se krajiška SDA održava na vlasti zahvaljujući Laburistima ratnog zločinca Fikreta Abdića najefektnije izražava stanje u ovoj stranci. Podvala je u ovoj fazi spriječena, no bitno je raspoznati korijene i načine na koje je krajiška SDA došla u ovu situaciju.

Podvala je razobličena na vrijeme. Brojni portali, medju kojima i naš portal je ispravno pročitao Asimove namjere da profitira kooalirajući sa Laburistima, strankom ratnog zločinca Fikreta Abdića, a potom u svojim blogovima glumi političku žrtvu, nakon što nije uspio izvršiti partijski zadatak. Nakon što je razobličen u svojim strateškim namjerama, koaliranje sa Laburistima nije zaustavljeno, ali je na vrijeme ukazano na pogubnost Asimove politike, koja se sa približavanjem općih izbora sve više pokazuje.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: NIP Bisce.ba / V.D.


NAPOMENA: Bez napomene


Datum objave članka: 28/09/2018


Vrijeme objave članka: 12:32


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!