fbpx

Unesite pojam koji tražite na našem portalu ?

Nezavisni informativni portal BISCE.BA

Afere

INTIMUS PREDSJEDNIKA KO SDA USK ERMIN MUJIć REKETIRAO PRIVREDNIKA, TRAžIO MU 45.000 KM MITA

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp

Ermin Mujić, direktor „Agrokomerca“, kojeg su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili u akciji „Kapija“ zbog sumnje da je primio 25.000 maraka mita, predat je jučer u nadležnost Tužilaštvu KS. Ovu informaciju potvrdila nam je i Azra Bavčić, portparol ove pravosudne institucije.

Za Mujića je naloženo 24-satno zadržavanje, a nakon što ga ispita, postupajući tužilac odlučit će koje će mjere biti predložene za osumnjičenoga: pritvor ili mjere zabrane.

Saznajemo da se tokom ispitivanje branio šutnjom.

Mujić se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe tražio veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavio protupravnu imovinsku korist, a na štetu privrednog društva u kojem obnaša dužnost odgovorne osobe.

Iz izvora bliskih istrazi nezvanično saznajemo da je Mujić reketirao privrednika N. A. (identitet poznat redakciji), koji u „Agrokomercu“ ima halu i izvozi robu u Austriju. On ga je na kraju i prijavio Tužilaštvu KS. Kod Mujića je prilikom hapšenja pronađena prva rata označenog novca, 25.000 KM, koliko je primio na ruke.

Prema dogovoru, traženi novac da odobri N. A. još jednu halu za zakupe u „Agrokomercu“ trebao je primiti u Sarajevu, ali se na kraju sve odigralo u Cazinu, gdje ga je SIPA i uhapsila po nalogu Tužilaštva KS.

Istraga je pokazala da je Mujić od ovog privrednika tražio 45.000 maraka mita. Uzeo je najprije 25.000 KM, a drugu ratu, 20.000 maraka, trebao je dobiti nedugo zatim. No, nakon što ga je N. A. prijavio, novac je označen.

KLIKNI I PODIJELI ČLANAK NA:


Facebook Viber WhatsApp


Facebook


Izvor i autor članka: 20


NAPOMENA:


Datum objave članka: 15/11/2017


Vrijeme objave članka: 16:44


error: Upozorenje: Sadržaj je zaštićen !!